Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Hva skjer når folk får lage sine egne monstre?

Et internett fullt av peniser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Will Wright, mannen bak storspill som «SimCity» og «The Sims» er nå tilbake med sitt nyeste påfunn, «Spore».

I dette spillet kan spilleren selv ta kontroll over hele evolusjonssyklusen til en livsform, helt fra cellenivå til intergalaktisk utforsking og krigføring.

Spilleren har selv full kontroll over hvordan disse skapningene skal se ut, og for å forberede oss på «Spore»-slippet i september har EA nå lansert en slags «forhåndstitt».

Hva lager brukerne?

I «Skapningsskaperen til Spore», som er å finne i butikkene til pc og mac for rundt en 50-lapp, kan du leke deg med å lage alskens figurer. Hvordan dette går for seg kan du se i videoen over.

- Vi gleder oss til å se hva spillere vil gjøre med det kraftfulle og intuitive verktøyet vi har laget i «Skapningsskaperen til Spore», sier produsent Lucy Bradshaw i en pressemelding.

Spillbloggen Kotaku har allerede sett en merkbar trend blant brukernes figurskaping, som fritt kan filmes og lastes opp til YouTube via spillet:

Allerede har det dukket opp over hundre penismonstre på YouTube - og dette er bare starten, noe utviklerne i Maxis er svært klare over.

image: Hva skjer når folk får lage sine egne monstre?

- Vi vet hva som kommer

Da Dagbladet.no var på Game Developers Conference i San Francisco tidligere i år, ble vi sittende sammen med en gjeng fra Maxis mens vi ventet på et foredrag som skulle begynne.

De kunne svært lattermildt fortelle om alle figurene som hadde vært laget på kontoret det siste året, flere av dem av det obskøne slaget.

- Vi vet hva som kommer til å skje med en gang spillet slippes, og det er mye av moroa med «Spore», sa de Maxis-ansatte til Dagbladet.no.

De kunne også fortelle at det ikke var planlagt noe automatisk filtrering av innholdet, men brukerne kan rapportere inn monstre som blir for drøye. Alle skapningene kan etter at de er skapt sees på nettet via Sporepedia-siden - der er det allerede over 120.000 skapninger på plass. Skapningene vil også kunne reise mellom brukernes planeter i «Spore» straks spillet slippes.

Her kan du se et par eksempler på penis-kreativiteten som utvilsomt vil herje YouTube i tiden som kommer - i motsetning til det kvinnelige motstykket, som det ennå ikke er mange av:

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!