Hva skjer når Matt Damon blir forlatt på Mars i ny scifi-storfilm?

Da kommer Aksel Hennie og redder ham.

NY HOLLYWOOD-ROLLE: Aksel Hennie går fra antikkens Hellas i «Hercules» til verdensrommet i «The Martian». Filmen har planlagt premiere neste høst. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
NY HOLLYWOOD-ROLLE: Aksel Hennie går fra antikkens Hellas i «Hercules» til verdensrommet i «The Martian». Filmen har planlagt premiere neste høst. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Jepp, Oslo-gutten (38) som har vært skurk i «24» og taus muskelkriger i «Hercules» har landet en ny rolle i amerikansk filmindustri. Denne gangen skal han regisseres av selveste Ridley Scott, science fiction-mesteren bak «Alien», «Blade Runner» og «Prometheus».

«The Martian» forteller historien om astronauten som blir strandet på Mars (Matt Damon), hans kamp for å overleve i årevis på den røde planeten, og heltene som må reise for å hente ham.

Dette redningsteamet utgjøres av Jessica Chastain («Zero Dark Thirty» og Liv Ullmanns «Frøken Julie»), Michael Peña («Crash», «American Hustle») og Aksel Hennie, ifølge The Wrap. Årvåkne Filter kom oss i forkjøpet med nyheten.

Kristen Wiig, Kate Mara, Michael Pena, Mackenzie Davis, Jeff Daniels og Donald Glover er andre stornavn på rollelista.

Filmen bygger på en mye omtalt science fiction-roman fra 2012, skrevet av debutanten Andy Weir, refusert av alle forlag, selvpublisert på Amazons Kindle-plattform med den beskjedne prisen 99 cent, og etter kort tid en stor hit som føk oppover på nettgigantens bestselgerlister, ifølge Wall Street Journal.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer