Hva skjer om sola slukner?

«Trainspotting»-regissør med scifi-film. Se eksklusiv trailer!

(Dagbladet.no): Regissør Danny Boyle hadde stor suksess med filmen «Trainspotting» i 1996, og fulgte opp med filmer som «The Beach» og «28 Days Later».

Nå er han klar med science ficion-filmen «Sunshine», som ikke er like fredfull som tittelen skulle tilsi.

Vekke sola til liv

Historien, som er skrevet av «The Beach»-forfatter Alex Garland, tar utgangspunkt i at sola 50 år inn i fremtiden sakte, men sikkert dør ut.

Menneskeheten er dermed truet, og i et forsøk på å hindre jordas undergang forsøker en gruppe astronauter å vekke sola til live igjen. De mislykkes katastrofalt.

Sju år seinere er det duket for et nytt forsøk, og det er disse åtte modige astronautene vi følger i filmen. Med seg i romskipet har de en bombe på størrelse med delstaten Kansas ...

Spesialeffekter

- Jeg elsker science ficion-filmer, selv om jeg aldri har laget noen før. Straks du begynner å lage en, oppdager du imidlertid alt du må lære for å gjennomføre det - det er bare en håndfull personer om har vært i rommet, og vi må gjenskape noe som vi ikke kan oppleve, se eller visualisere, forteller Boyle i et intervju med About.com.

Boyle skulle gjerne ha brukt klassiske kamerateknikker som i filmer som «2001» og «Star Wars».

- Det som er moderne å si nå er «å, vi gjør ikke spesialeffekter, vi gjør alt på ordentlig», men i en film som dette er det ikke engang et spørsmål om det. Du er nødt til å omfavne det som er fantastisk ved datagenererte effekter, sier Boyle i en av de mange videoene som er lagt ut på filmens hjemmeside.

Som i «Trainspotting» bidrar elektronika-bandet Underworld med musikk, sammen med den anerkjente filmmusikkkomponisten John Murphy.


• «Sunshine» har norgespremiere 13. april.