Hva skjer på «Lost»-øya?

Fansen lader opp til andre sesong av suksesserien. Les hva vi har i vente!

(Dagbladet.no): Den amerikanske tv-serien «Lost» var vårens store overraskelse. Hver eneste onsdag benket i snitt 645.000 nordmenn seg foran tv-skjermen for å følge en gjeng som er strandet på en «øde» øy etter en mystisk flystyrt.

Snart er det duket for seriens andre sesong, uten at vi vet nøyaktig når. For i likhet med alt annet i serien, holdes datoen for sendestart hemmelig - men det er antydet at det vil skje i midten av september en gang.

Selv ikke TV Norge, som har kjøpt inn serien til Norge, vet når de skal begynne å sende serien i høst.

- Skal ikke ligge langt bak

- Det eneste vi vet, er at vi kommer til å sende andre sesong av «Lost» en eller annen gang i løpet av høsten. Vi har ikke fått noe startdato i USA ennå, den må jo gå der først. Så må serien klargjøres før den sendes ut til resten av verden, og når vi får den så må vi blant annet tekste den. Men vi vil prøve å være så tett opptil USA som mulig med sendingene, forteller presseansvarlig Ingrid Medhus i TV Norge til Dagbladet.no.

Det er ikke bare TV Norge som er i det blå hva som foregår på øya. Selv ikke skuespillerne i serien vet hva som vil skje på lang sikt - de forholder seg bare til manuset de får utlevert for hver episode. Selv ikke toppsjefene i ABC, den amerikanske tv-kanalen som sender serien, vet hvordan det hele vil ende.

Kanskje er det dette hemmelighetskremmeriet som gjør at fansen av tv-serien med frenetisk iver har gått løs på de mange ledetrådene serien gir.

- Jeg tror det er blandingen av eventyr, spenning og det uvisse som drar så mange folk til serien. Den er jo bygget opp som et enormt puslespill, forteller Medhus i TV Norge.

«LOST»-FOLKET: Vi har fått innblikk i historiene bak rollefigurene i første sesong av «Lost». Snart er det duket for mer i en ny sesong av den populære tv-serien. Foto: TV Norge
«LOST»-FOLKET: Vi har fått innblikk i historiene bak rollefigurene i første sesong av «Lost». Snart er det duket for mer i en ny sesong av den populære tv-serien. Foto: TV Norge Vis mer

Fristesider på nettet

Og puslespillbiter er det nok av, både i selve serien og på internett. Som med mange andre filmer, serier og dataspill har ABC laget en «falsk» nettside for Oceanic Airlines - et fiktivt flyselskap som hadde flyet som styrtet på øya.

På denne siden kan du finne en rekke skjulte bilder, tekstsnutter og filmklipp som muligens hinter om hva vi kan vente oss videre i serien - men mest av alt fungerer det hele som en fristeside for serien, og en ventil for de som ikke klarer å vente. Flere nettfora inneholder «oppskrifter» på hvor du kan finne alle hemmelighetene på nettsiden, blant annet denne.

Men hva er det vi kan vente oss av neste sesong? Skaperne av serien holder altså helt tett om detaljene, men de går likvel ikke av veien for å fortelle litt om det alle fansene lurer på.

Hva er øyas hemmelighet? Hva skjuler seg under luken som ble åpnet i siste episode? Og hva er dette monsteret som lusker i jungelen for noe?

- Ikke alle vil like hva som er i luken

- Du vil få se alt som er nedi luken. Og det som er der vil snu opp ned på alt som foregår på øya. Vi tar sjansen på å heller fortelle litt for mye, i motsetning til å være for vage, forteller en av seriens skapere, Damon Lindelof, i et intervju med avisa The Orlando Sentinel.

- Jeg kan garantere at det vil være seere som ikke liker hva som skjuler seg under luken. Den ble funnet i den tiende episoden, men først åpnet 13 episoder senere. Så det som befinner seg på innsiden er nødt til å være noe stort, sier Lindelof.

Faksimile: www.oceanic-air.com
Faksimile: www.oceanic-air.com Vis mer

Men på tross av at det som befinner seg på innsiden ifølge avisa «kan oppfattes som science fiction», utelukker serieskaperen allerede noe:

- Det er ikke aliens der inne. Det er ikke en tidsmaskin. De finner ikke et skip som de kan skyte opp i rommet, forteller han.

Mer om bakgrunnshistoriene

Det mislykkede fluktforsøket på en flåte vil også bli viet stor plass i de første episodene av sesong to:

- De første sju eller åtte episodene vil i stor grad dreie seg om de på flåten vil komme seg tilbake til hovedgruppa på øya, avslører Lindelof.

Ellers vil vi også i sesong to få tilbakeblikk i de forskjellige rollefigurenes liv, noe som kan kaste lys over deres felles skjebne på øya. Blant annet får vi vite mer om ekteskapet til Jack, om hvordan Locke havnet i rullestolen, rockestjerne-livet til Charlie, forbryterbakgrunnen til Kate og rikmannslivet til Hurley.

Den mystiske nummerrekken som dukket opp i første sesong vil være et viktig element i den kommende sesongen, skal vi tro Lindelof. Likevel er han ikke i tvil om hva som er er hovedelementet i serien:

- Øya fungerer bare som en ramme for å fortelle historien om figurene i serien. Ingen ser virkelig serien for å få vite svarene på øyas mysterier. Det eneste de er ute etter, er å få vite om Kate og Jack finner hverandre, sier han - utvilsomt med et snev av ironi.

Faksimile: www.oceanic-air.com
Faksimile: www.oceanic-air.com Vis mer

Michelle Rodriguez inn i serien

Lindelof har imidlertid helt rett i at skuespillerne - mange av dem var helt ukjente før seriens start - har hatt mye å si for populariteten. Og med starten på en ny sesong, er det også klart av vi vil bli kjent med i hvert fall ett nytt ansikt.

En overraskelse for mange er nemlig at Michelle Rodriguez (kjent fra filmer som «Girlfight» og «S.W.A.T.») kommer inn i serien, som rollefiguren Ana-Lucia. I en tidligere episode av serien så vi at Jack møtte jenta på flyplassen, og da sa hun at hun skulle sitte bakerst i flyet - delen som ble revet av under «eksplosjonen» som forårsaket flyulykken (hvis man ser den scenen i sakte film, kan man tydelig se en svart skygge bevege seg over flyet før det styrter - en skygge som viser seg flere ganger i serien).

At Rodriguez dukker opp som en overlevende fra den bakerste delen av flyet, åpner også opp for at flere nye skuespillere kan komme til i serien.

... Fordyp deg i «Lost»

Som med alle andre populære tv-seere i USA, får også «Lost» egne spin off-effekter. Det er allerede gitt ut en bok om livet på øya, og til høsten kommer et eget «Lost»-blad.

Av en eller annen grunn så har ikke serien gått på engelsk tv ennå - Channel 4 begynner med første sesong den 10. august. I den anledning så har fotografen David la Chapelle laget en temmelig unik trailer med «Lost»-crewet i uvante scener.

Har du lyst til å lese deg opp på alt vi vet - og hva vi lurer på - etter første sesong, er dette en glimrende oppsummering. Noen har også tatt seg bryet med å samle en rekke spoilere for neste sesong.

Her er noen av hemmelighetene som du kan finne på http://www.oceanic-air.com:

NY I SERIEN: Michelle Rodriguez dukker opp i en av hovedrollene i sesong to av «Lost».
EGET BLAD: «Lost» er så populær at den får eget blad ...
«LOST»-BOK: ... og egen bok.
POPULÆRE: Ikke alle skuespillerne er vant til suksess. I rollen som Jack har vi Matthew Fox, kjent fra tv-serien «Party of Five». Men Evangeline Lilly, i rollen som Kate har knapt spilt noen roller før, mens Josh Holloway som Sawyer var nær ved å gi opp skuespillerkarrieren fordi han aldri fikk noen roller.