Hva skjer\'a, Ullersmo?

Hiphop-eliten spilte i fengselet.

Kremen av norsk hip hop spilte for de innsatte på Ullersmo fengsel i går. En flørtende Mira Craig var kveldens fulltreffer.

-  Det er greit med litt kontakt med den virkelige verdenen, sier Steinar. Han har vært fengslet i snart fem år, det er tre og et halvt år igjen til han slipper ut. At Norges hiphop-elite holder konsert på Ullersmo fengsel betyr et velkomment avbrekk fra fengselslivets rutiner.

-  Klart vi stiller opp på det her! For det første er mange av dem som sitter her kompiser av oss, for det andre er det rimelig døvt å være låst inne her oppe. Hvis vi kan spre litt kjærlighet, er vi veldig happy for det, sier Yosef Wolde-Mariam i Madcon.

Flørtende Mira

Stjerneskuddet Mira Craig gledet seg til å spille for et litt annerledes publikum.

-  De må ha det litt gøy, de og, sier Mira, og Yosef skyter inn:

-  Jeg tror det er mange som kommer til å sove ekstra godt i natt etter å ha sett Mira, he-he.

Etter responsen å dømme har han rett. Mira Craig framfører sine to singler «Boogeyman» og «Headhunted», og stemningen står i taket allerede før Mira kaster skjorta.

 TOPPLAG:  Mira Craig, Warlocks, Karpe Diem, Cam\'N A-lee, Ken Ring og Yosef fra Madcon spilte for innsatte på Ullersmo fengsel i går. Flere av dem er gamle venner av innsatte Sofian, som arrangerte hiphop-kalaset. Alle foto: Kristin Svorte
TOPPLAG: Mira Craig, Warlocks, Karpe Diem, Cam\'N A-lee, Ken Ring og Yosef fra Madcon spilte for innsatte på Ullersmo fengsel i går. Flere av dem er gamle venner av innsatte Sofian, som arrangerte hiphop-kalaset. Alle foto: Kristin Svorte Vis mer

Lørdagens konsert er arrangert av Sofian, en av de innsatte.

-  Jeg er utrolig glad og takknemlig for at så mange stiller opp og spiller gratis. Dette er en gjeng ekstremt talentfulle, positive folk - denne konserten er et høydepunkt for oss her inne, sier Sofian.

Han har fått frie tøyler og møtt stor velvillighet fra fritidslederne på Ullersmo.

Svensk virkelighet

Og gamle venner har stilt opp: Warlocks, Karpe Diem, Cam\'N A-lee, den svenske rappstjernen Ken Ring, Mira Craig og Yosef fra Madcon sørget for at Ullersmo-gjengen fikk et svært eksklusivt møte med norsk raps førsterekke.

Konserten bød også på en dose svensk virkelighet.

-  Jeg vet hva dere går gjennom, sier Ken Ring.

Svensken har førstehåndserfaring med livet innenfor murene, før han for noen år tilbake igjen fikk livet på rett kjøl.

-  Hoppas det går bra, hoppas inte vakterna är jobbiga i da\', rapper Ken.

-  Det er lov å håpe, mumler en innsatt på tredje rad.

SPILTE GRATIS: Svenske Ken Ring har selv erfaring fra fengselslivet.
OPPFORDRING: Mira og hennes manager benyttet muligheten til å be Ullersmo slippe Baard fri.
INNAFOR: - Det er nesten litt rart at de slapp deg inn her, med det rullebladet ditt, fleiper Mira Craig med Yosef Wolde-Mariam fra Madcon.