KALENDER: 1,75 meter høy ser Porches julekalender ikke akkurat ut om den tradisjonelle pappkalenderen du plukker med deg fra nærbutikken. Alle foto: Porsche Design Group
KALENDER: 1,75 meter høy ser Porches julekalender ikke akkurat ut om den tradisjonelle pappkalenderen du plukker med deg fra nærbutikken. Alle foto: Porsche Design GroupVis mer

Hva skjuler seg i verdens dyreste julekalender?

Luksusklokker, designkjøkken og en 27 fots motoryacht.

|||(Dagbladet): Er du blant dem som storkoser deg med å åpne én og én luke fram mot julaften, men begynner å bli lei av de triste, tørre småsjokoladene i den norske gjennomsnitts- kalenderen?

Eller har du noen du er litt ekstra glad i, og som du kunne tenke deg å gjøre stas på i desember?

Da er kanskje dette noe for deg.

Porsche lanserer nemlig nå det som må være en av tidenes mest eksklusive julekalendere. Herligheten er 1,75 meter høy og kledt i børstet aluminium.

Men skal du ha en, må du være kjapp. Porsche har bare fem eksemplarer til salgs, og begrenser salget til én kalender pr. kontinent.

Og så må du ha noen kroner til overs da selvsagt.

Moroa koster én million dollar, noe som tilsvarer ca. seks millioner kroner.

Men så er det da heller ikke hva som helst som skjuler seg bak lukene.

Designkjøkken og luksusyacht I en pressemelding forteller Porsche at kalenderen både inneholder solbriller i 18 karat gull, mansjettknapper, reisevesker, et armbåndsur og en lammeskinnsjakke.

I tillegg vil en av dagene fram mot julaften gi deg et splitter nytt designkjøkken i aluminium, tre og glass.

Kjøkkenet kan tilpasses individuelt, og byr i tillegg til alt du kan forvente av et kjøkken også på et høyteknologisk audio- og videosystem.

Men alt dette kommer til kort mot det som utvilsomt er kalenderens gjeveste luke: En 27 fots motoryacht med over 500 hestekrefter og en toppfart på 148 kilometer i timen.

Motoren gjør båten kraftigere enn mange av Porsches biler.

- Dette er første gang vi tilbyr et slikt produkt. Vi tror den vil bidra til en svært dyrbar jul, sier administrerende direktør Juergen Gessler i Porsche Design Group til CNN.

Én henvendelse så langt Porsches PR-jippo har så langt ført til én seriøs kundeforespørsel, men personen ønsker ifølge Porsche Design Group pressesjef, Christian Weiss, å være anonym.

Overfor CNN røper Weiss imidlertid følgende om kalenderen:

- Den kommer definitivt ikke til å inneholde sjokolade.

EKSKLUSIVT: Hva skjuler seg bak denne luken, mon tro? En vassen sjokolade? En artig nissefigur i plast? Nei, det var en 27 fots motorbåt, gitt!
EKSKLUSIVT: Hva skjuler seg bak denne luken, mon tro? En vassen sjokolade? En artig nissefigur i plast? Nei, det var en 27 fots motorbåt, gitt! Vis mer