Hva står igjen etter det opprøret som motiverte dannelsen av Pax?

Den ungdommelige dugnadsgjengen som startet forlaget tok over det samfunnet de kritiserte.

REDAKSJONEN FOR PAXLEKSIKON: Fra venstre Hans Fredrik Dahl, Siri Nørve, Tor Inge Romøren, Irene Iversen, Mariken Vaa og Jon Elster. Rune Slagstad, som var helt sentral i arbeidet med leksikonet, er ikke med på bildet. Foto: Fra ARBAK - hentet fra boka.
REDAKSJONEN FOR PAXLEKSIKON: Fra venstre Hans Fredrik Dahl, Siri Nørve, Tor Inge Romøren, Irene Iversen, Mariken Vaa og Jon Elster. Rune Slagstad, som var helt sentral i arbeidet med leksikonet, er ikke med på bildet. Foto: Fra ARBAK - hentet fra boka. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mandag feirer Pax forlag sine første 50 år, og gir ut bok om seg selv. Den er blitt en intellektuell utviklingshistorie.

Pax forlag er i dag en livskraftig bokprodusent på markedets premisser. De første 25 åra balansert forlaget på økonomiens knivsegg. Skifteretten var en reell trussel, og redningen var gjentatte innsamlingsaksjoner og aksjeutvidelser.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer