Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Hva synes du om «Blåfjell»-filmen?

Prinsesse Fjellrose svarer leserne.

||| Den tidligere TV-serien om blånissene blir nå overført til det store lerretet med en røveraktig historie om blåsølvet og den stadige trusselen om evig mørke hvis de gylne dråpene skulle forsvinne.

I hovedrollene får 14 år gamle Ane Viola Andreassen Semb og Johan Tinus Austad Lindgren (15) virkelig boltre seg som henholdsvis prinsesse Fjellrose og Dreng i en av de største norske produksjonene innenfor barnefilm.

— Det har vært noen utfordringer i forbindelse med innspillingen. Som det å gå fra lang ventetid til å spille inn en sørgelig eller spesielt morsom scene, sier Lindgren som er debutant i filmsammenheng.

Ett års forarbeid
Hans motspiller, Ane Viola i rollen som Fjellrose, trekker fram et opptak fra studioet på Jar da de måtte gjøre en vinterscene med minst 30 varmegrader inne.

— Det ble temmelig varmt da vi i tillegg måtte ha på oss vinterklær og luer i det spesielle opptaket, sier hun.

Opptakene til «Julenatt i Blåfjell» tok til på Voss i februar 2009, og da med fartsfylte kjelkescener og rødnisser på flukt fra småbonden Halvors gård.

Allerede i november 2008 begynte fjell og huler å ta form i Norsk Filmstudio på Jar, der også de fleste opptakene er gjort. I alt har det gått med rundt 30 dager med komprimerte og hektiske filmopptak.

Kostet 22 millioner
— Det blir aldri nok tid til en innspilling. Dette var mitt første møte med Blåfjell, og jeg håper at også gamle og nye «fans» liker dette, sier regissør Katarina Launing til NTB. Sammen med Roar Uthaug har hun stått for opplegg og regi av filmen.

«Julenatt i Blåfjell» som er laget i regi av produksjonsselskapet Storm Rosenberg og Sandrew Metronome Norge, hadde en budsjettramme på 22 millioner kroner. I tillegg kommer et markedsføringsbudsjett på flere millioner kroner.

Filmen har norgespremiere 13. november.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media