Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Hva var egentlig best av Sega og Nintendo?

90-tallets store spillkrig blir film.

SPILLHUMOR: Krigen mellom Nintendo og Sega på 90-tallet var ingen spøk, men snaut 20 år etterpå blir den gjenstand for komedie fra Seth Rogen (til venstre). Her spiller han med Paul Rudd i en scene fra «The 40 Year Old Virgin». FOTO: PROMO
SPILLHUMOR: Krigen mellom Nintendo og Sega på 90-tallet var ingen spøk, men snaut 20 år etterpå blir den gjenstand for komedie fra Seth Rogen (til venstre). Her spiller han med Paul Rudd i en scene fra «The 40 Year Old Virgin». FOTO: PROMO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Filtermagasin.no): Beatles vs. Stones? Star Wars vs. Star Trek?

Det er sikkert relevant å krangle om for noen, men for generasjonen født rundt cirka 1975-1980 var det bare én populærkulturell diskusjon som virkelig gjaldt: Hva var best av Sega og Nintendo?

Krig på flere fronter Krigen mellom de to gigantene på tidlig 90-tall skal nå bli tema for en kommende film, basert på en ennå upublisert bok av Blake Harris kalt «The Console Wars».

Boka forteller i detalj historien om hvordan Sega lanserte Mega Drive og tok betydelige markedsandeler fra Nintendo i USA og Europa, før krigen ble ytterligere trappet opp med lanseringen av Super Nintendo i 1992.

Konflikten mellom de to selskapene var ifølge boka svært intens, og ble utkjempet på flere fronter - blant annet med politiske midler, da debatten om spillvold dukket opp for første gang og ble brukt av partene mot hverandre.

Det er produsent Scott Rudin som har plukket opp filmrettighetene, mens komiradarparet Seth Rogen og Evan Goldberg etter planen skal skrive manus og regissere, ifølge Variety.

Mye på agendaen Goldberg og Rogen har jo vært en av Hollywoods mest suksessrike komiduoer de siste 6-7 årene, helt siden de debuterte med sitt første felles skrevne manus i form av «Superbad» (2007).

At Goldberg og Rogen er hyret inn er imidlertid ingen garanti for at prosjektet blir noe av, da duoen har mye annet på agendaen i årene som kommer - blant annet tv-serien «Preacher» og historien om verdens verste film, «The Room».

Seinere i år kommer de med actiokomedien «The Interview» - om to talkshowverter som roter seg bort i et drapsforsøk på Nord-Koreas statsoverhode.

Produsent Scott Rudin har på sin side nærmest spesialisert seg på historier om teknologigründere i det siste. I 2010 ble han Oscar-nominert for Facebook-filmen «The Social Network», og seinere i år står han som produsent på HBO-komiserien «Silicon Valley».

Serien beskriver innovasjonskulturen i Californias teknologihovedstad, og starter opp 6. april.

Denne saken er tidligere publisert på film- og tv-bloggen Filter

Hele Norges coronakart