Hva venter vi på?

Vi har et lite vindu av tid til å handle nå, men frykten for å miste stemmer lammer politikerne over hele verden.

EKSTREMVÆR: Styrtregn i Krokstadelva i Nedre Eiker natt til tirsdag ødela hus, veier og hager. Sommerværet har vært i ulage i mange europeiske land. 

Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
EKSTREMVÆR: Styrtregn i Krokstadelva i Nedre Eiker natt til tirsdag ødela hus, veier og hager. Sommerværet har vært i ulage i mange europeiske land. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Forskningen på klimaendring er på det rene. Klimaendring er et faktum. Den nye rapporten til FNs klimapanel IPCC kommer ut i 2013-2014, og dessverre vil den antagelig bare komme til å forsterke den kunnskapen som allerede finnes. Målet om å begrense den globale temperaturstigningen til høyst 2?C må tas på alvor.

Som norsk er jeg stolt av at Norge er et foregangsland på miljø og utvikling, men nå må vi gå i bresjen på vegne av barn og barnebarn når det gjelder klima. Hvilken arv er det vi etterlater oss ellers? En haug med oljepenger som blir lite verdt når været står som verst, med de påfølgende skader på naturen, og mennesker på flukt fra flom, skogsbranner, tørke, og annen elendighet.

Jeg bor i Colorado og har særlig fått merke det i sommer, med over 10 skogbranner. Dette er ikke å rope ulv - dette er ulven som kommer i form av naturkatastrofer på en ukjent skala. Alt som et resultat av at vi ikke klarte å endre kursen tidsnok.

Vi har et lite vindu av tid til å handle nå, men frykten for å miste stemmer lammer politikerne over hele verden. Det er bare feige politikere som handler mot bedre viten. Nå trenger vi mot og fryktløshet fra politikere som ikke bare tenker på egen karriere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer