Hva vil du med lokalsykehusene, Jens?

Til tross for fagre løfter, blir lokalsykehus ribbet for spesialistkompetanse og tjenester.

Kontrast: Jens Stoltenberg under presentasjonen av «Samhandlingsreformen: Rett behandling på rett sted til rett tid» i 2009. «Det som skjer nå ved ?Fremtidens lokalsykehus? står i sterk kontrast til visjonen», skriver kronikkforfatteren. Foto: Morten Holm/Scanpix
Kontrast: Jens Stoltenberg under presentasjonen av «Samhandlingsreformen: Rett behandling på rett sted til rett tid» i 2009. «Det som skjer nå ved ?Fremtidens lokalsykehus? står i sterk kontrast til visjonen», skriver kronikkforfatteren. Foto: Morten Holm/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Vi lover mer bråk når det gjelder sykehusene våre», sa statsminister Jens Stoltenberg i sin halvårlige presskonferanse i juni. «Skal lokalsykehusene overleve så må vi få til økt spesialisering og arbeidsdeling. Det er ikke snakk om at vi skal legge ned sykehus, men vi skal øke arbeidsdelingen mellom dem.»

Arendal Sykehus trekkes fram som forbilde for lokalsykehusene. «Sykehuset er av de beste i landet på hjerte. Vi sender pasienter fra hele Sør-Norge til Arendal for behandling», forteller Jens Stoltenberg til oss på TV.

I Nordfjord tror vi ikke hva vi hører. Mener han virkelig det han sier? Statsministerens beskrivelse av Arendal er nemlig en kopi av hvordan Nordfjord Sjukehus har spesialisert og tilpasset seg de siste 15 åra. Bytt ut ordet «hjerte» med «kikkhullsortopedi», så ville beskrivelsen av Arendal vært en beskrivelse av Nordfjord. Sykehuset har spesialisert seg på alle typer ledd- og ryggoperasjoner ved bruk av moderne kikkhullsteknologi. Pasienten kommer raskt tilbake i arbeid. Fagområdet har nasjonal underkapasitet, og Nordfjord er et av de ledende miljøene i landet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer