MORO MED BIL: Hva skal vi med Legoland, når vi kan innta en dansk bilforretning? Foto: Fredrik Wandrup
MORO MED BIL: Hva skal vi med Legoland, når vi kan innta en dansk bilforretning? Foto: Fredrik WandrupVis mer

Når bilen bryter sammen på vei til Legoland:

«Hvad gør vi nu, lille du?»

Vi stoler på blide dansker som sørger over Kim Larsen.

Meninger

SKANDERBORG (Dagbladet)

DET VAR DEN dagen Kim Larsen døde. «I dag er det landesorg i Danmark,» sa den staute, hyggelige dansken som etter en times tid ved en avkjørsel fra motorveien utenfor Skanderborg kom og hentet oss. Trailerne buldret i vei så asfalten skalv, mens vi ventet med Peugeot’en vår bak en sperring som var satt opp av noen veiarbeidere. «Kim Larsen er død,» sa mannen med bergingsbilen. «Dere kjenner vel ham?». «Javisst,» svarte jeg. «Vi har sittet her og sunget refrenget på den mest kjente sangen hans i over en time.»

JENTUNGENE BLE litt skuffet. Vi hadde kursen for Legoland, men så stilte plutselig gasspedalen seg totalt likegyldig til ethvert forsøk på å få fart på bilen. Ved synet av redningsmannen kviknet de til. Alle ble loset inn i førerhuset, mens bilen vår, «smilebil», som jentene kaller den, ble kjørt forsiktig opp bakpå planet og spent omhyggelig fast. Dermed gikk turen til et verksted i Skanderborg. Etter kort tid kom en reparatør som het Søren ut og viste oss en bitteliten motordel. «Det er skam denne som ikke fungerer,» sa han. «Den sitter altså litt kjedelig til, så det vil nok gå et par timer før bilen er klar.» Stakkars jenter, tenkte jeg.

VI BLE ANVIST en plass i salgsavdelingen til verkstedet. I løpet av kort tid hadde jentene lokalisert en sjokoladedrikk-automat, en skål med gratis drops og haugevis av franske biler som var til salgs. Til og med en lekker rød toseter av en Peugeot, en herlig førkrigsmodell. Jentene inntok bilene i tur og orden. De føyk fram og tilbake, fra ratt til ratt, ut og inn av kontorer, godt forsynt med brosjyrer og visittkort fra danske bilselgere, med kinnene bulende av sukkertøy.

DOMMEN VAR klar; like morsomt som Legoland. Kanskje morsommere. Da Søren kom med ferdig bil (og regning), var det så vidt vi fikk dem ut derfra. «Hvad gør vi nu, lille du?» synger Kong Kim den evige av Danmark. Svaret lyder: Det beste utav det.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.