Hvem blir «David Brentski»?

«The Office» blir russisk.

(Dagbladet.no): Den britiske komiserien «The Office», ført i pennen av radarparet Ricky Gervais og Stephen Merchant, har gjort suksess verden over - og blitt BBCs mest suksessfulle humoreksport noensinne.

Nå har den russiske TV-kanalen Channel One fått lisens til å lage 24 episoder, basert på sitt eget manus, melder BBC.

«Le Bureau»

- Jeg er veldig spent på hvem som skal spille «David Brentski», sier salgssjef Ben Donald i BBC.

«The Office» har til sammen blitt vist på fjernsyn i over 80 land. Og flere av disse nøyer seg ikke med å vise originalversjonen - men gjør egne og kulturelt tilpassede versjoner over komedien.

Mest kjent er kanskje komikeren Steve Carell i rollen som Michael Scott, sjefen for papirfirmaet Dunder Mifflin, i den amerikanske versjonen av «The Office».

Men det finnes flere.

I 2006 laget franskmennene sin egen morsmålsversjon - som naturlig nok fikk navnet «Le Bureau». Karakteren «David Brent» ble til «Gilles Triquet» - og handlingen finner sted på et kontor i en forstad av hovedstaden Paris.

• Se klipp fra den franske versjonen på YouTube! 

TIDVIS SMAKLØS: Men «David Brent» ser ut til å falle i smak over hele verden. Foto: BBC
TIDVIS SMAKLØS: Men «David Brent» ser ut til å falle i smak over hele verden. Foto: BBC Vis mer

Chilensk «David Brent»?

Franske anmeldere var visstnok i ekstase da «Le Bureau» hadde premiere på Canal + i mai for to år siden, skal man tro den britiske avisa The Guardian. Serien ble hyllet som både «mørk og lystig» - og særlig ble hovedrolleinnehaveren François Berléand overøst med komplimenter for sin tolkningen av en sosialt mistilpasset sjef.

Den britiske avisa nøyer seg med å påpeke at de originale vitsene om britisk pub- og matkultur har blitt byttet ut med referanser til champagne og ost.

I den fransktalende delen av Canada har de også laget sin egen versjon, titulert «La job». Her har «David Brent» til alt overmål blitt til «David Gervais» - noe som kan tolkes som en slags hommage til den originale hovedrolleinnehaveren.

Og som ikke det var nok: En chilensk versjon kommer på skjermen i neste måned.

Hvem blir «David Brentski»?
OPPHAVET: Stephen Merchant er opphavsmannen bak den populære TV-serien, sammen med Ricky Gervais.
MICHAEL SCOTT: Komikeren Steve Carell spiller sjefen «Michael Scott» i den amerikanske versjonen.