Hvem blir de neste til å snu opp-ned på «Skal vi danse»?

TV2 ser nå over landegrensa for å finne deltakere.

(Dagbladet): Til høsten inntar igjen et knippe norske kjendiser danseparketten. TV2 har besluttet å sende realitykonkurransen «Skal vi danse» for åttende gang.

-  Vi ser av seertallene at dette fortsatt er et veldig populært program. Det når bredt ut, er morsomt, og publikum elsker å se kjendiser gjøre ting de ikke kan, sier Unn-Grethe Berge, pressekontakt i TV2.

Kjendiskø Første sesong av programmet ble sendt våren 2006, og det var Kathrine Moholt som stakk av med seieren da. Siden den gang har blant andre Kristian Ødegård og Lene Alexandra Øien gått seirende ut av konkurransen.

Castingen av årets deltakere er godt igang, og ivrige kjendiser står nå i kø for å bli plukket ut.

HOLLYWOOD-DANS: I fjor var Hollywood-frue Anna Anka en av de ti kjendisene som konkurrerte i dans på TV2. Kanalen er nå i gang med å finne deltakere til en ny sesong, og ser nok en gang over landegrensa for å finne kjente fjes til programmet.
Foto: Fredrik Varfjell / Scanpix
HOLLYWOOD-DANS: I fjor var Hollywood-frue Anna Anka en av de ti kjendisene som konkurrerte i dans på TV2. Kanalen er nå i gang med å finne deltakere til en ny sesong, og ser nok en gang over landegrensa for å finne kjente fjes til programmet. Foto: Fredrik Varfjell / Scanpix Vis mer

- Mange kjendiser og management har kontaktet oss fordi de ønsker å være med. De har ulik agenda, noen gjør det for å utfordre seg selv, andre for å ha det gøy og noen for å komme i form. I tillegg kan vi ikke underslå at man får ekstremt mye og god PR av å være med, sier Berge og legger til:

- Mange har lyst til å vise hvem de egentlig er bak kjendisfasaden.

Ser til utlandet Siden 2006 har gjennomsnittet av seere variert fra 659 000 til 752 000.

TV2 kan foreløpig ikke si noe om hvem de har vært i kontakt med, men søker bredt i kjendismassen. Berge forteller at både kjendiser og seere også tar kontakt for å foreslå hvem de vil se svinge seg i glitter, fjær og paljetter.

- Norge er ikke så stort, så vi forsøker å caste bredt og ser etter mennesker innen alle kategorier, også idrett og politikk. I fjor var Hollywood-frue Anna Anka med, og det er ikke uaktuelt å ta med både svensker og dansker nå. Vi ser både i inn- og utland etter nordiske kjendiser ettersom landet vårt er så lite, sier Berge.
- Endringer Kanalen går ikke ut med kontraktinfo, men opplyser at deltakerne får en økonomisk kompensasjon for tapt arbeidstid.

TIL TOPPS:  Tshawe Baqwa og Maria Sandvik danset seg til seier ved hjelp av heftige rytmer høsten 2007. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet.
TIL TOPPS: Tshawe Baqwa og Maria Sandvik danset seg til seier ved hjelp av heftige rytmer høsten 2007. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet. Vis mer

I fjor måtte Anders Jacobsen bryte konkurransen på grunn av blindtarmbetennelse. Siden den gang har han gjort comeback som skihopper. Berge vil ikke kommentere om kanalen har vært i kontakt med ham om å også gjøre et danse-comeback.

- Vi har utviklet konseptet siden vi startet for å gi seerne litt forandring, men må holde oss innen BBC sine rammer, ettersom dette er et kjøpt konseptet. Blant annet har vi byttet ut dommerne, programlederne og innført temakvelder, men hva som blir forandret denne sesongen er ikke bestemt ennå, sier Berge.

 VINNERE Kristian Ødegård vant andre sesong av «Skal vi danse», og var året etter å se som programleder for showet. Her er han med dansepartner Alexandra Kakurina, som også har vært dommer. 

Foto: Adrian Øhrn Johansen/Dagbladet
VINNERE Kristian Ødegård vant andre sesong av «Skal vi danse», og var året etter å se som programleder for showet. Her er han med dansepartner Alexandra Kakurina, som også har vært dommer. Foto: Adrian Øhrn Johansen/Dagbladet Vis mer