Hvem blir landets beste i «Counter-Strike»?

Tredje sesong i NESL begynner i morgen. Nettmøte nå!

(Dagbladet.no): I morgen går kvalifiseringen til tredje sesong av Norwegian e-Sports League (NESL) av stabelen.

Dette er Norges eneste seriøse spill-liga, som foreløpig kun dreier seg rundt det populære online-skytespillet «Counter-Strike».


- Men dette er bare starten. Vi planlegger å utvide ligaen til flere andre spill i framtida, forteller grunnleggeren Stian «Morpheus» Johansen.

- Mange påmeldte

Stian «Morpheus» Johansen er grunnleggeren av NESL, og har drevet aktivt i kulissene i norsk esport de siste årene. Han er i tillegg mangager for «Counter-Strike»-laget til Team9, og driver nettstedet Nesc.nu.

- I år var det nærmere 200 lag som meldte seg på til NESL, og ut fra disse har vi plukket ut 64 lag som kan være med i kvalifiseringen. Det er disse 64 lagene skal spille om de ni ledige plassene i tredje sesong, forteller Johansen.


- I tillegg til dette, så er det en rekke lag som allerede er sikret en plass i ligaen. Dette er lag som har kvalifisert seg direkte fra forrige sesong, i tillegg til to av Norges beste lag - Team Catch-Gamer og Team9 - som er spesielt invitert, fortsetter han.


Dette er lagene
som skal delta i kvalifiseringen, og her er lagene som allerede har kvalifisert seg.

Esport i vekst

Esport er kort for elektronisk sport - der enkeltspillere eller lag konkurrerer mot hverandre i en rekke forskjellige online-baserte dataspill.

- Esport har vokst betraktelig det siste året. Det kommer flere og flere nye lag, og det er flere turneringer som arrangeres - gjerne med større pengepremier. I tillegg så merker vi at det er blitt mer prestisjefylt å drive med esport. Og mye takket være den økte pressedekningen har også den jevne nordmann fått øynene opp for esporten, forteller Johansen.


Har du spørsmål om esport generelt, eller lurer du på noe om Norwegian e-Sports League? Send inn spørsmål til nettmøtet nå!

STILLER TIL NETTMØTE: Stian «Morpheus» Johansen, her med hunden Sasha, svarer på dine spørsmål om esport og NESL.