Hvem bryr seg om de fattige?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FATTIGDOM: Vi har registrert at Kirken og biskopene har valgt å prioritere energipolitiske spørsmål: Samtidig savner vi deres engasjement i kampen for fattiggruppene i Norge. Vi inviterer herved biskop Kvarme på besøk til oss – slik at han kan få et bilde av fattigdommens omfang og karakter. Vi savner også engasjement hos fagbevegelsen. I disse tider fremmer fagbevegelsen sine forhandlingskrav. Er dere i fagebevegelsen enige i Thorbjørn Berntsens utsagn om at «Solidaritetsbegrepet blir helt og holdent meningsløst – hvis det ikke omfatter de aller svakeste»?

Fattige og trygdede har ikke streikemakt; vi er avhengige av solidaritets -og rettferdstenkning hos myndighetene. Vi er derfor takknemlige for markeringene Fagforbundets Jan Davidsen og tidligere LO-leder Gerd-Liv Valla har kommet med, likeledes for Thorbjørn Jaglands, Dagfinn Sundsbøs og Karin Andersens uttalelser. Når fattige er så «tannløse» i slike debatter, skyldes det at mange sliter med «lite presentabel tanngard»; man har ikke råd til tannlegebesøk. Dessuten er det få arenaer man kan «bite ifra seg» på.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer