Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Hvem dør i Harry Potter?

En av hovedpersonene dør i den neste boka om Harry Potter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

J.K.Rowlings bøker om Harry Potter har gått sin seiersgang over hele verden. Harry Potter på film er en like stor suksess. Om få dager slippes den neste boka i serien, 'Harry Potter And The Order Of The Phoenix'. Den ennå ukjente boka ligger allerede på bestillingstoppen i mange bokhandler.

Gråt på kjøkkenet

Nå lekkes litt av innholdet i den ettertraktede boka ut til leserne: En av hovedpersonene dør. Forfatter J.K.Rowling sier selv at hun gråt da hun lot figuren avgå ved døden. Fansen frykter nå at en av Harry Potters to bestevenner, Ron Weasley (Rupert Grint) eller Hermione Granger (Emma Watson), blir ofret.

- Jeg gikk på kjøkkenet og gråt, innrømmer forfatteren.

Dødsscenen ble skrevet om flere ganger, før hun bestemte seg for å gå tilbake til den første versjonen. Mye tyder på at personen dør på en sånn måte at ikke engang ekte Harry Potter-magi kan vekke romanfiguren til live igjen.

- Det er uomstøtelig, sier Rowlings i et intervju med BBC.

Til og med ektemannen Neil Murrey ba Rowlings om ikke å la noen av personene i boka dø siden hun ble så lei seg av det. Men forfatteren valgte å gjennomføre ideen.

Nådeløs

- Dessverre. Når man skriver barnebøker, må man være en nådeløs morder, sier hun.

Men hun vil ikke fortelle hvem som dør. Nå regner fansen på sannsynligheten for at det er bestevennen og rødtoppen, den sjenerte Ron Weasley, som blir drept i boka. Flere ting peker mot Ron, blant annet at forfatteren ble så lei seg og at lille Hermine ikke bør dø fordi hun er den eneste jenta blant de tre hovedrolleinnhaverne.

På spørsmål fra BBC om hun synes at alt hemmeligholdet rundt boka er latterlig, svarer Rowlings at man godt kan se det slik.

- Men egentlig vil jeg bare ikke at barna får vite hvordan det går enda.

Rowlings vet ennå ikke om det blir flere bøker om magiske Harry.

- Det er vanskelig å slutte. Samtidig er jeg redd for å forlate Harry. Dét ville etterlate et stort tomrom, sier hun.

POPULÆRE:</B> Harry, Ron og Hermione bruker trolldommen sin til noe godt. Men på lørdag kan en av dem dø.