Hvem ellers ...?

Ren magi med The Who på Quart.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONSERT: KRISTIANSAND (Dagbladet): The Who, bare smak på navnet. Bandet var en av dem som oppfant rocken. I går sto de to gjenlevende medlemmene på scenen og slynget solstråler over oss. At det regnet, nei det merket vi ikke før det hele var over og vi oppdaget at vi hadde overlevd uten redningsvester.

Åpningen var storslått, og fortsettelsen som en stigende rus – mens en filmkavalkade flerret over storskjermen. «I Can’t Explain» gikk over i «The Seeker», og dermed rullet nostalgien over oss. Men ikke tro at dette var noe omreisende gamlehjem. Roger Daltrey og Pete Townshend er noe av det mest vitale jeg har opplevd på lenge. Gutta leverte selv om Keith Moon døde i 1978 og John Entwhistle tok repern i 2002.

Townshend er gudbenådet gitarist med en sjelden distinkt høyrehånd. Å få servert killere som «Won’t get Fooled Again» og «My Generation» er storslåtte gaver. Og til ungdommen: «Behind Blue Eyes» er skrevet av Townshend, og gårsdagens versjon var lysår mer potent enn sviskeversjonen til Limp Bizkit.

The Who spilte sin første konsert i Norge for 40 år siden. I 1997 fylte de Oslo Spektrum. Alle gode ting er tre. Etter dette gleder jeg meg til å bli gammel – som Townshend og Daltrey.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer