Hvem er din favoritt?

«Waterloo» er tidenes Grand Prix-melodi! Se, hør, kommenter og stem på din favoritt her!

(Dagbladet.no): I dag feirer Melodi Grand Prix 50 år, og i et storstilt show i København kåres tidenes melodi.

Akkurat nå har den europeiske folkejuryen talt. Abbas «Waterloo» er tidenes Melodi Grand Prix-låt. På andreplass er Domenico Modugnos «Nel blu, di pinto di blu», og på tredje Johnny Logans «Hold me now».

Resultatet kom 23.45 etter den andre avstemmingen.

Den første avstemmingen ga fem finalistener; Domenico Modugno med Nel blu, di pinto di blu, Brotherhood of Man med Safe Your Kisses For Me, Abba med Waterloo, Helena Paparizou med My number one og Johnny Logan med Hold me now.

Ingen av de to norske Grand Prix-vinnerene var plukket ut til finalen. Av de 50 historiske vinnerlåtene var 14 hedret med finaleplass. Det vil si, en av dem vant aldri, men ble nummer to - Cliff Richards «Congratulations». Men siden nettopp Congratulations er tittelen på Eurovisjonens jubileumsfeiring, har britens låt fått finaleplass.

Vi skal ikke trøtte med historikk da Melodi Grand Prix burde være kjent stoff for de fleste nordmenn. Under denne artikkelen håper vi du vil kommentere ditt største Gran Prix-øyeblikk, og fortelle hvilken låt du mener fortjener å bli tidenes Grand Prix-låt, og hvorfor.

Stem også på hvilken av de 14 låtene jubileumsshowet har plukket ut, men husk at din stemme her ikke er med i den offisielle TV-konkurransen.

Melodiene som er plukket ut til tidenes Grand Prix-låt er disse 14. Klikk på lenken for å se og høre låta.

FAVORITT: Nordens favoritt er utvilsomt ABBA. Men Johnny Logan er også en sterk utfordrer... Foto: Scanpix
FAVORITT: Nordens favoritt er utvilsomt ABBA. Men Johnny Logan er også en sterk utfordrer... Foto: Scanpix Vis mer
NORSK BIDRAG: Ingen av de to norske GP-vinnerne fikk være blant de 14 nominerte. Men Bobbysocks fikk komme på scenen i kveldens storstilte jubileumsshow.