Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

DEBATT

Debatt: Legning

Hvem er du redd for, «Anonym muslim»?

Den dagen du, som jeg har opplevd, møter Islam Nets mørke sider, vil jeg være en av dem som hjelper deg videre. 

HOMOFIL MUSLIM: - Du fremmer et syn på Allahs vilje som ekskluderer mennesker som lever ut sin homofile legning, skriver Kaltham Alexander Lie i dette svaret til en anonym muslim i Dagbladet tirsdag. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet 
HOMOFIL MUSLIM: - Du fremmer et syn på Allahs vilje som ekskluderer mennesker som lever ut sin homofile legning, skriver Kaltham Alexander Lie i dette svaret til en anonym muslim i Dagbladet tirsdag. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet  Vis mer
Meninger

EKSTERNT BIDRAG: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

6. november har Anonym muslim skrevet en kronikk som delvis er rettet mot meg. Kronikkens overskrift er «Homo, muslim – og liker Islam Net».

Først vil jeg mene at det er noe feigt ved det å velge anonymitet. Man kan undres over hvem du er redd for. I Norge har du jo full beskyttelse. Det kan ikke være oss homofile du frykter, for vi er ikke farlige. Kan det være andre konservative muslimer du er redd for? I så fall frykter du den samme utstøtelse som vi andre opplever, selv om du mener deg godt ivaretatt av Islam Nets leder.

En tredje mulighet, som jeg finner svært sannsynlig, er at vi kjenner hverandre meget godt. Såpass godt at vi vet hvor mye du lyver.

Jeg vil imidlertid berolige deg. Jeg kjemper med rene hender og et kjærlighetsfylt hjerte. Jeg er et realt menneske. Den dagen du, som jeg har opplevd, møter Islam Nets mørke sider, vil jeg være en av dem som hjelper deg videre.

Ja, Islam Net med Fahad Qureshi i spissen har rett til å mene som de mener. Du også. Det er religionsfrihet i dette landet. En frihet som ikke finnes i Qureshis idealsamfunn.

Du forteller oss at du vil leve etter Allahs vilje. Det respekterer jeg, for det er også mitt inderlige ønske. Du fremmer imidlertid et syn på Allahs vilje som ekskluderer mennesker som lever ut sin homofile legning. Denne måten å ta hevd på sannheten er velkjent. Den holder mennesker nede verden rundt. I religionens navn kontrolleres og undertrykkes ikke bare homofile, men også kvinner. De idealer som du bekjenner deg til, ved å støtte Islam Net, mener jeg er feil. Noe jeg har rett til.

Jeg ser at du skriver at du er ung. Det er ikke jeg. Jeg er 58 år gammel. Jeg har levd såpass lenge at jeg vet at den stien du vil gå på er umulig å gå. Kjenner jeg deg rett, så har du allerede opplevd det. Dermed blir din kamp bare ord og prinsipper. Ikke et levelig liv.

Det er nok helt sant at Qureshi tar imot deg med åpne armer, som en synder. Så lenge du forblir i den identiteten, er du nok trygg. Du vil nok oppleve at den identiteten er meget tung å bære, når du en gang ønsker å blir anerkjent som noe mer enn det.

Så får vi se hva som venter oss etter døden. Din dom over andre kan bli en dom over deg selv. Du synes trygg på at din påståtte lydighet fører deg til paradis. Jeg drømmer om et annet paradis, et sted hvor kjærlighetens Gud regjerer. Det er den Allah som ikke krever blind lydighet, men som forstår menneskene og har en ubetinget kjærlighet. Og som verdsetter at vi lever livet slik som Han har skapt oss.

Jeg vil fortsette å kjempe for at homofile muslimer skal få være seg selv uten fordømmelse og trakassering i Islams navn.

Jeg ber Allah om å veilede deg, Qureshi og alle som ønsker å slå andre i hodet med sine snevre tolkinger av Koranen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!