DEBATT

Debatt: Legning

Hvem er du redd for, «Anonym muslim»?

Den dagen du, som jeg har opplevd, møter Islam Nets mørke sider, vil jeg være en av dem som hjelper deg videre. 

HOMOFIL MUSLIM: - Du fremmer et syn på Allahs vilje som ekskluderer mennesker som lever ut sin homofile legning, skriver Kaltham Alexander Lie i dette svaret til en anonym muslim i Dagbladet tirsdag. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet 
HOMOFIL MUSLIM: - Du fremmer et syn på Allahs vilje som ekskluderer mennesker som lever ut sin homofile legning, skriver Kaltham Alexander Lie i dette svaret til en anonym muslim i Dagbladet tirsdag. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

6. november har Anonym muslim skrevet en kronikk som delvis er rettet mot meg. Kronikkens overskrift er «Homo, muslim – og liker Islam Net».

Først vil jeg mene at det er noe feigt ved det å velge anonymitet. Man kan undres over hvem du er redd for. I Norge har du jo full beskyttelse. Det kan ikke være oss homofile du frykter, for vi er ikke farlige. Kan det være andre konservative muslimer du er redd for? I så fall frykter du den samme utstøtelse som vi andre opplever, selv om du mener deg godt ivaretatt av Islam Nets leder.

En tredje mulighet, som jeg finner svært sannsynlig, er at vi kjenner hverandre meget godt. Såpass godt at vi vet hvor mye du lyver.

Jeg vil imidlertid berolige deg. Jeg kjemper med rene hender og et kjærlighetsfylt hjerte. Jeg er et realt menneske. Den dagen du, som jeg har opplevd, møter Islam Nets mørke sider, vil jeg være en av dem som hjelper deg videre.

Ja, Islam Net med Fahad Qureshi i spissen har rett til å mene som de mener. Du også. Det er religionsfrihet i dette landet. En frihet som ikke finnes i Qureshis idealsamfunn.

Du forteller oss at du vil leve etter Allahs vilje. Det respekterer jeg, for det er også mitt inderlige ønske. Du fremmer imidlertid et syn på Allahs vilje som ekskluderer mennesker som lever ut sin homofile legning. Denne måten å ta hevd på sannheten er velkjent. Den holder mennesker nede verden rundt. I religionens navn kontrolleres og undertrykkes ikke bare homofile, men også kvinner. De idealer som du bekjenner deg til, ved å støtte Islam Net, mener jeg er feil. Noe jeg har rett til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer