Hvem er egentlig den anonyme forfatteren Edgar Burås?

Forfatter Edgar Burås sier han pådro seg malaria etter å ha blitt kyssa av en mygg. Dagbladet slo av en prat med ham - eller hvert fall en som likner.

UKJENT IDENITET: Et raskt søk i skattelistene bekreftet Dagbladets mistanke, Edgar Burås finnes ikke, så hvem er da forfatteren bak verket «Mordet på Lemuel Gulliver – og den sanne beretning om hans ukjente reise»? Foto: Cappelen Damm
UKJENT IDENITET: Et raskt søk i skattelistene bekreftet Dagbladets mistanke, Edgar Burås finnes ikke, så hvem er da forfatteren bak verket «Mordet på Lemuel Gulliver – og den sanne beretning om hans ukjente reise»? Foto: Cappelen Damm Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dagbladets journalist våknet med et rykk. Kvelden før hadde han lest «Mordet på Lemuel Gulliver», og nå kvernet spørsmålene i hodet hans. Hvem skjulte seg egentlig bak pseudonymet Edgar Burås, den anonyme forfatteren som hevder å ha oppvokst i Afrika som barn av to norske misjonærer, og angivelig pådro seg malaria i 2009? Så han noen gang Fiona, romanens mystiske love interest, igjen? Og hvordan fikk han tak i Loxley-papirene, de gåtefulle dokumentene som ligger til grunn for bokas grunntese: at Jonathan Swifts klassiske roman «Gullivers reiser» er en sann historie - hvert fall delvis?

Du kan nå betale med

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer