Hvem er John Malkovich?

I «Being John Malkovich» finner dukkemester Craig Schwartz (John Cusack) en hemmelig passasje og vips befinner han seg inne i kroppen til skuespilleren John Malkovich. Det vi lærer inne i hode til Malkovich er at det ikke alltid er lett å være berømt, spesielt når alle vet at du er den derre skuespilleren fra den filmen…hva het den nå igjen? Dagbladet: på nettet har sett det som sin oppgave å informere folket hvor de har sett den godeste Malkovich før!

Anerkjent

John Malkovich er en av USAs mest anerkjente skuespillere, både på film og teaterscenen. I 1974 startet han Steppenwolf teatret i Chicago, sammen med skuespillerkollega Gary Sinise, aktuell i «Mission to Mars». I Norge ble vi oppmerksom på ham i det sterke krigsdramaet «The Killing Fields» (1984). Han gjorde et dypt inntrykk som den forføreriske Vicomte De Valmont i «Farlige Forbindelser» (1988). I den filmen drev han intrigespill sammen med Glenn Close og forførte den sarte Michelle Pfeiffer. Neste gang han dukket opp på norkse kinoer var i Bernardo Bertoluccis storslagne ørkenepos «Med Himmelen Som Tak» eller «The Sheltering Sky» ( 1990) mot Debra Winger.

Minneverdig skurk

Malkovich har også spilt et par minneverdige Hollywood skurker på samvittigheten. I «In the Line of Fire» (1993) var han Clint Eastwoods verdige motstander. Her spilte han Mitch Leary, som har et brennende ønske om å drepe USAs presidenten, en rolle han ble Oscar nominert for. I «ConAir» (1997) spilte han ufyselig psykotisk massemorder.

I påsken er John Malkovich aktuell i to filmer. Han spiller seg selv som blir kontrollert av andre i «Being John Makovich» og han har en birolle i «RKO 281» (1999), filmen om innspillingen av Orson Welles berømte klassiker «Citizen Kane» (1941)

Fullstendig filmografi for John Malkovich

Original film, snodig nettsted: JMIcorporated

Hjemmeside for Being John Malkovich