Hvem er Karl Ove Knausgård?

En ulv i fåreklær - eller omvendt?

ANNEN SIDE: Da Karl Ove Knausgård var hos Skavlan sist, så vi den andre siden av ham: Den beskjedne, høflige, nærmest litt troskyldige Knausgård, skriver Fredrik Wandrup.
Foto: Håkon Eikesdal
ANNEN SIDE: Da Karl Ove Knausgård var hos Skavlan sist, så vi den andre siden av ham: Den beskjedne, høflige, nærmest litt troskyldige Knausgård, skriver Fredrik Wandrup. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TORSDAG ER DET hele over. Da når Karl Ove Knausgårds «Min kamp 6», bokhandelen.

Til tross for at enkelte lesere fortsatt sliter med å komme igjennom bind tre eller fire, vil også denne 1120 sider lange boka bli både kjøpt og lest, selv om Knausgård i helga sier til VG: «Jeg har en følelse av at boken handler om ingenting».

Men samtidig har han spent forventningene. Boka rommer blant annet en 400 siders sekvens der han sammenlikner sitt eget prosjekt med selvbiografien til Adolf Hitler, mannen som skapte tittelen i 1925. Vi vet alle hvordan dét endte. Avslutningen på sitt verk har Knausgård holdt tett inntil brystet. I det svenske TV-programmet Babel forklarte han i forrige uke høflig, men bestemt at den kunne han ikke si noe om, bortsett fra at den er «veldig privat».

I LØPET AV DE TO ÅRA som er gått siden Karl Ove Knausgård startet sitt prosjekt, er grensene mellom privatpersonen Knausgård, forfatteren Knausgård og romanpersonen ved samme navn blitt gradvis hvisket ut. Spørsmålet de fleste forfattere hater, «Er boka bygd på ditt eget liv?», blir i tilfellet Knausgård meningsløst. Han har fra første stund gitt til kjenne at det er seg selv han skildrer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer