DEBATT

Hvem er kortsynt og opportunistisk?

Det er ganske utrolig at Skogen Lund insisterer på en politikk som vil forsterke det problemet hun hevder at hun skal løse.

URIKTIG SVARTMALING:  Kristin Skogen Lund hevder at ungdommen flytter fra «mange småsteder» og at det er «de gamle som blir». Dette er en uriktig svartmaling av utviklingen, skriver Trygve Slagsvold Vedum. Foto: Jacques Hvistendahl
URIKTIG SVARTMALING: Kristin Skogen Lund hevder at ungdommen flytter fra «mange småsteder» og at det er «de gamle som blir». Dette er en uriktig svartmaling av utviklingen, skriver Trygve Slagsvold Vedum. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

NHO-direktør Kristin Skogen Lund skriver om kommunereformen og kritiserer meg i Dagbladet 27/8 for bare å være opptatt av neste valg. Hun etterlyser argumentene Senterpartiet bygger på når vi er motstandere av tvangssammenslåing av kommuner. Ikke minst undrer hun seg på hvilke argumenter vi har mot NHOs forslag om 77 gigantkommuner. Det er nesten så man ikke vet om man skal le eller gråte.  

Tvangssammenslåing først. Det bemerkelsesverdige med Skogen Lund er at hun skriver som om en omfattende kommunesammenslåing handler om alt mulig annet enn demokrati! Ordet demokrati finnes ikke i hennes lange innlegg! Politikere er folkevalgte. Da bør man lytte til folket — det er det som kalles demokrati. Mange velgere kan komme til å oppleve at dette er siste gang de får stemme i sin kommune. Neste gang kan kommunen være sammenslått — i verste fall mot innbyggernes eget ønske.

Senterpartiet har i hele denne debatten hevdet at dersom argumentene for kommunesammenslåing er så gode så burde det være enkelt for dem som ønsker sammenslåing av kommuner å overbevise velgerne om at det er det riktige valget. Til tross for dette ser det ut til at det utelukkende er Senterpartiet som ønsker en åpen og ærlig debatt om kommunereformen! Høyre som burde være i front i denne debatten er unnvikende og usaklige. De vil ikke si noe om hva som er målet for kommunereformen — og derfor vil de heller ikke ta stilling for eller mot NHOs ekstreme forslag. De vil  heller ikke ha folkeavstemninger, selv om 80 prosent av innbyggerne ønsker nettopp at spørsmålet skal avgjøres i folkeavstemning.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer