Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Hvem er Lene Marlin?

TROMSØ (Dagbladet): - Her er Lene Marlin! hylte noen småunger. - Nei, hun er her, kom hit! skrek noen andre smårollinger og det ble kaos i russetoget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Er det noen som vil ha Lene Marlins russekort? ropte en rødruss i forsetet på en bil med sotete vinduer, og små og store svermet rundt bilen som sinte mygg. Så var det ikke hennes kort likevel.

Men hvor i huleste VAR Lene Marlin? - Hun er i toget, yes! svarte alle som skulle ha greie på det.

Kamuflert

Og så kom noen mystiske rødrussjenter lett dansende med svarte sekker på hodene og overmalte navn på dressene sine, kamuflert til det ugjenkjennelige. De var omringet av aggressive vakter som skjøt på alt og alle med vannpistoler - som var helt unødvendig fordi alle allerede var gjennomvåte på Tromsøs våteste dag i år.

Det regnet og blåste fra alle vindretninger, det var fryktelig kaldt og ufyselig og det var såvidt de minste små orket å nippe til iskremen før de hutret seg inntil mammas bunadsstakk.

17. mai var ikke slik dagen skulle være, og en mulig Lene Marlin med sekk over hodet var heller ingen opplevelse for livet.

En av gjengen

Men russetoget samlet folk langs fortauene, og alles blikk jaktet på den kjente, men litt sky popkometen.

Lene Marlin er rødruss fra Tromsdalen videregående skole og har ønsket seg en så normal russefeiring som mulig.

Hun har ikke stilt opp til fotografering, ikke villet la seg intervjue - og vennene har effektivt skjermet henne fra oppmerksomhet. Også i går ønsket hun å være en helt normal russ.

Hun vil være en av gjengen, og trekker derfor skarpe skiller mellom scenelivet og privatlivet - selv om det kan diskuteres hvorvidt et russetog gjennom Tromsøs gater i utgangspunktet er så veldig privat.

Mange av ungene synes nok det var en «Unforgivable sin» å ikke møte opp...

HVEM DER? Er en av disse Lene Marlin? lurte tromsøværingene på, men rødrussjentene beholdt sekkene på.