Hvem er på Morks liste?

Ole Jacob BulL

Lyst på fast jobb?
Er Kulturrådets evige vikar mens Halfdan Skard bestyrer Kommuneforbundet. Skulle han ønske seg en fast jobb, kunne han være en mulig kandidat {ndash} han kommer fra redaktørjobb i forlag og har erfaring fra både administrasjon og redaksjonelt arbeid.

Torleiv Grue

Vil han noe mer?

Torleiv Grue driver sitt enmanns inprintforlag «Kolon» {ndash} med Gyldendal som eier. Han har hatt suksess med å dyrke fram nye forfattere, blant annet fjorårsdebutanten Ari Behn. Kunne han tenke seg å flytte over i en større jobb?

Anders Heger

Cappelens store
suksess
Anders Heger er en suksesshistorie på Cappelen. Han kan businessiden av forlag godt, og trives med både motvind og konflikter. Han skrev Mykle-biografi for Gyldendal og ville være en sterk kandidat dersom Mork ønsker ham.

Mads
Nygaard

Jakter på mektig bokdirektør
Jakter på mektig bokdirektør Vis mer

Arvelig
belastet?

Er sønn av sin far, William i Aschehoug. Er i øyeblikket markedssjef hos Gyldendal-eide Tiden Forlag. Ung, talentfull og godt likt.

Geir Gulliksen

Populær direktør
Populær forlagsredaktør på Tiden Forlag. Sier selv til Dagbladet at han er ikke spurt, og at han heller ikke er aktuell. Han om det. Gulliksen har omdømme som en svært god redaktør, men er mer uerfaren med det administrative lederansvaret.

Janneken Øverland

Internt opprykk?

Leter man internt i Gyldendal etter en arvtaker, er Janneken Øverland et aktuelt navn. Tidligere redaktør av Vinduet, tidligere gründer og bokklubbredaktør i Dagens Bok og nå Gordon Hølmebakks arvtaker som redaktør for oversatt litteratur i Gyldendal. Erfaring, rutine og medietekke {ndash} men har hun lyst?

Halfdan Freihow

Tilbake i det gode selskap?
Freihow ble en gang regnet som kronprins i Aschehoug, men det er lenge siden. I dag er han sjef i «outsideren» J.M. Stenersens Forlag.

Andre navn som også svirrer på ryktebørsen er: Tine Kjær, Alf Van der Hagen, Åse Ryvarden, Paul Hedlund, Jon Østbø, Bjarne Buset, Harald Engelstad.