Hvem er terrorteologen?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

WALID AL-KUBAISI

forsøker, nytteløst, å svare på mine spørsmål der jeg krevde bevis på de grove beskyldningene han rettet mot meg personlig og mot Det Islamske Forbundet. Hans svar 07.11.2004 avslører at han undervurderer lesernes vurderingsevne. Al-Kubaisi påstod at statsråd Einar Dørum har overrakt støtte til Det Islamske Forbundet (DIF) på fire millioner kroner. Som bevis skriver han «På den arabiske nettsiden til Det Islamske Forbundet skriver forstander Ghozlan at justisminister Odd Einar Dørum har innvilget støtte på fire millioner kroner til å bygge et misjonssenter», og fortsetter: «For å forspille beviset har Ghozlan slettet den arabiske nettsiden.» Dokumentasjonen han snakker om, ligger fortsatt på samme nettsted. Nettsiden har de imidlertid de siste fire månedene vært under ombygging og fått en annen struktur. Her er lenken for dem som måtte ønske å sjekke: http://www.islam.no/rabita/

AL-KUBAISIS

påstand om de 4 millionene kan lett etterprøves. Jeg utfordrer fortsatt Al-Kubaisi til å bevise at DIF har mottatt fire millioner kroner eller at vi noen gang har hevdet å ha mottatt en slik sum. Al-Kubaisi henviser videre til Jan Simonsen som sier at forbundet mottok 270 000 kroner i statsstøtte bare i fjor. Denne statsstøtten er en årlig støtte som ikke har noe med prosjektet det snakkes om. Støtten går til driften av trossamfunnet slik loven om trossamfunn tilsier. Å henvise til denne støtten er derfor et billig forsk på å mistenkeliggjøre Det Islamske Forbundet. Al-Kubaisis henvisning til medieklipp og til tilfeldige personers utsagn som «bevis» er i seg selv oppsiktsvekkende. Han henviser blant annet til Jan Simonsen. Bevis, krever, så vidt jeg vet, pålitelig dokumentasjon. Her i Norge kan spørsmål angående finansiering av trossamfunn dokumenteres ved å henvende seg til de rette offentlige kontorer, ikke til Jan Simonsens uttalelser. Når Al-Kubaisi forsøker å bevise «løgnene» om at al-Qaradawi har utstedt fatwaer som tillater drap på amerikanske sivile, henviser han til medieklipp her og der. Til dette er å si at Al-Kubaisi ikke følger helt med i den arabiske debatten.

DE «HUMANISTISKE»

muslimene som skrev til FNs sikkerhetsråd og som al-Kubaisi viser til, er undertegnet av tre personer hvorav den ene er Iraks tidligere planleggingsminister under Saddam Hussein, Jawad Hashim. Hashim og al-Kubaisi later til å være helt på linje, både i tankegang og i språkbruk: I denne «humanistiske» henvendelsen erklæres både døde (Muhammad al-Ghazali) og levende (al-Qaradawi) som psykotiske. Selv velger al-Kubaisi å kalle den lærde al-Qaradawi for «pedofil terrorist». Hva slags debattnivå er det al-Kubaisi ønsker?

Det som er bra i al-Kubaisis innlegg likevel er at han innrømmer at han er tilhenger av det han kaller «verdidiskriminering»: «Når lovene og staten tolererer intoleranse, er det sunn fornuft å diskriminere morderske (sic.) verdier som forakter menneskeverdet. Verdidiskriminering er folkets eget nødverge», skriver al-Kubaisi. Er norske lover og den norske stat blitt for tolerante? Jeg må si jeg sperrer øynene opp når jeg leser folkets eget nødverge som al-Kubaisi proklamerer. Dette er jo akkurat den retorikk som de fleste diktaturer verden over bruker. Og jeg leser dette som et uhyggelig og reaksjonært utsagn. Vi har nylig sett hva slike ideer har ført til i Nederland, der personer fra både religiøse og sekulære grupper begår selvtekt. Selvtekt er aldri berettiget enten det kommer fra religiøst eller sekulært hold! Al-Kubaisis innspill om «verdidiskriminering» er derfor noe vi ikke trenger i dag! Vi trenger ikke en ytterligere polarisering. Hvem er den egentlige terrorteologen, Kubaisi?

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer