Hvem får siste dans?

Katrine Moholt føler hun må trene dobbelt for å hevde seg mot Guri Schanke i søndagens finalen av «Skal vi danse?».

Jentene har danket ut de andre kjendisene fra konkurransen, og har trent beinhardt siden 1. januar. Katrine og Guri hevder hardnakket at finaleforberedelsene er fri for kniving, men det er tydelig at konkurranseinstinktet er i høygir. Dagbladet fikk så vidt innpass i en hektisk dansetimeplan. En seier i «Skal vi danse?» blir ikke kronet med annen premie enn prestisje.

-  Det er klart det betyr litt å vinne. Det er aldri gøy å bli nummer to! sier Bjørn Wettre Holthe, Katrine Moholts dansepartner.

-  Vi danser hver dag fra klokka ti til fem-seks på ettermiddagen, eller til vi rett og slett ikke orker mer. På kvelden er jeg så utslitt at det hender jeg sovner hos barna når jeg legger dem, forteller Katrine Moholt. Selv om hun påpeker at det er en seier i seg selv å konkurrere mot Guri i finalen, er det tydelig at hun går for å vinne.

Trener mer enn Guri

Åtte timer dansetrening hver dag er ikke nok for Moholt, som gjerne fortsetter på kveldstid hjemme på gården i Nannestad, der kjæresten Snorre spiller rollen som dansestativ, og barna Evelina (6) og Markus (10) også ofte er med.

-  Jeg er bitt av basillen, så jeg danser mye på egen hånd hjemme. Da står kjæresten min bare rolig i midten mens jeg svinser dansende rundt, og forteller ham hvor han skal holde, bøye og løfte meg, sier Katrine. Bjørn rynker panna.

-  Av sikkerhetsmessige årsaker får hun egentlig ikke lov til det der, men hun er så perfeksjonistisk. Det er ikke henne jeg bekymrer meg for, men ryggen til kjæresten hennes, ler Bjørn. Denne siste finaleuken har parene tre danser å forberede seg til, vals, jive og freestyle. Det betyr ekstra trening og konsentrasjon.

-  Jeg trenger så trene mye for at jeg skal lære det. Jeg har aldri danset før, og tar det ikke så lett som Guri. Guri og Tom Arild har nok ikke trent like mye som oss, mener Katrine.

 SISTE PAR UT:  I morgen kveld står det bare to par igjen i «Skal vi danse?». Danseren Bjørn Wettre Holthe sammen med Katrine Moholt og Guri Schanke med dansepartner Tom Arild Hansen. Foto: Ole C.H. Thomassen
SISTE PAR UT: I morgen kveld står det bare to par igjen i «Skal vi danse?». Danseren Bjørn Wettre Holthe sammen med Katrine Moholt og Guri Schanke med dansepartner Tom Arild Hansen. Foto: Ole C.H. Thomassen Vis mer

Danseparene er glade for at tv-konseptet er forskjellig fra «Idol» der dommerne er uten direkte innflytelse, men bare får kommentere deltakerne. I «Skal vi danse?» teller dommernes poengsum og publikums stemmer 50 prosent hver.

-  I «Idol» blir det mer synsing og personlige meninger om kandidatene. I «Skal vi danse?» har dommerne faste regler å forholde seg til, og er veldig konstruktive, sier Katrine.

Ingen «bitching»

-  De som håper på en «catfight» blir skuffet, for her er det faktisk blottet for «bitching», sier Guri Schanke til Dagbladet. Sammen med dansepartner Tom Arild Hansen trener hun fire timer daglig, fra ca. tolv til fire. Det innebærer halvparten så mye som Katrine og Bjørn.

-  Jeg er veldig B-menneske, og Tom Arild opptrer på «Chat Noir» fire kvelder i uka så det passer bra å begynne på formiddagen, sier Guri. Tom Arild danser i forestillingen «Showtime» med Kåre Conradi, og er den eneste av deltakerne som kombinerer jobb og «Skal vi danse?».

Schanke føler i likhet med Moholt at hun ikke forsaker noe til fordel for dansingen.

-  Når jeg er ferdig i dansestudio tar jeg kvelden med familien, men i hodet snurrer dansen hele døgnet. Skal jeg terpe dansetrinn hjemme må jeg gjøre det alene, for Øivind Blunck red.adm.) er ikke koreografisk anlagt, sier Guri Schanke.