VETERAN: Martin Sheen har spilt i over 200 filmer og tv-serier. Foto: Darren Calabrese/AP Photo/Scanpix
VETERAN: Martin Sheen har spilt i over 200 filmer og tv-serier. Foto: Darren Calabrese/AP Photo/ScanpixVis mer

Hvem får spille mot denne Hollywood-stjernen?

Norske produsenter vil ha med norske skuespillere til ny film med Martin Sheen (70).

|||(Dagbladet):Han har jaktet på Marlon Brando i klassikeren «Apokalypse nå». Han har styrt USA i tv-serien «Presidenten».

Nå er Hollywood-veteranen Martin Sheen klar for «Stella Days», en film som med stor sannsynlighet blir en norsk/irsk co-produksjon.

Filmen er basert på en sann historie. Sheen spiller en irsk prest, som på 50-tallet gjorde et kontroversielt valg i forhold til pengebruk i menigheten sin.

- I stedet for å restaurere byens kirke, lager han en kino, fordi han er så glad i film. Det er en slags irsk «Cinema Paradiso», sier produsent Finn Gjerdrum i Paradox til Dagbladet.

Ønsker norske skuespillere Paradox, som blant annet har produsert Erik Poppes kritikerroste filmer og for tiden nyter stor suksess med den andre filmen om «Knerten», har vært involvert i prosjektet i lengre tid.

- Det er nettopp dette med kjærligheten til film som vekket interessen vår. I stedet for å putte pengene i en kirke som er tom, viser Sheens rollefigur hva film kan bety.

Nå håper Gjerdrum og produsentkollega Stein B. Kvae å få med norske skuespillere som skal spille mot Hollywood-stjernen.

- Det vi synes er interessant er jo at norske filmfolk kan delta i internasjonale prosjekter både foran og bak kamera, sier Gjerdrum.

- Hvilke norske skuespillere vil dere ha med dere?

- Det er nok litt tidlig å si hvem vi vil ha med eller hvilke roller vi ønsker dem til, og det er uansett ikke bare vi som bestemmer.

Venter på penger Som det gjerne gjør, står det imidlertid på pengene. Paradox har søkt om co-produksjonsstøtte fra Norsk filminstitutt (NFI), som enten i dag eller like over helgen vil tildele midler til nye samproduksjoner med utlandet.

- Vi må vite om instituttet er med eller ikke før vi går videre. De vil i så fall være en bærebjelke for vår finansiering.

- Er det aktuelt for dere å fortsette arbeidet med filmen også uten NFI-støtte?

- Ja, da må vi prøve å finansiere den på annen måte, men det vil bli vanskelig for oss å bidra i så stor grad.