Hvem fornyer norsk krim?

I løpet av helga arrangerer Bok i Sentrum to seminarer om norsk krim? Men hva skal man egentlig snakke om? I løpet av helga arrangerer Bok i Sentrum to seminarer om norsk krim? Men hva skal man egentlig snakke om?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det går selvsagt an å gjenta at norsk krim er i verdensklasse, i hvert fall best i Norden. At norsk kvinnelig krim trones av minst fire, fem dronninger, mens mennene lar sine seriehelter oppleve stadig nye, innfløkte mordmysterier som de oppklarer i siste kapittel. Eller hvorfor mannlige norske krimhelter alltid har samme forbokstav i fornavn og etternavn.

  • Det er selvsagt grunn til å glede seg over at Gunnar Staalesen er tilbake med detektivhelten Varg Veum i romanen «Som i et speil». Fredrik Skagen leverer en solid Morten Martens-fortelling i «Fri som fuglen». Og et bankran utløser enda et Harry Hole-eventyr med død og fordervelse i «Sorgenfri» av Jo Nesbø.

Arild Rypdal holder liv i sine spioner i sin roman nummer tolv på like mange år, «Sorte engler». Og fjorårets suksessforfatter Tom Kristiansen følger opp «En kule» med «Hvitvasking». Tre av dronningene er ute på markedet; Unni Lindell i et kledelig, nedstrippet språk med Cato Isaksen-romanen «Nattsøsteren», Karin Fossum lar en et barnedrap være utgangspunktet for Konrad Sejers etterforskning i «Svarte sekunder» og Kim Småge tvinger politikvinnen Anne-kin Halvorsen til å avbryte ferien i «Solefall». I Tønsberg er advokaten med det velkjente navnet Svend Foyn på ny i sving i Jan Mehlums roman «En nødvendig død». Et trofast publikum har nok å velge mellom.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer