DEBATT

Renholdernes dag:

Hvem gjør rent på din arbeidsplass?

I dag markeres den internasjonale kampdagen for renholdere. Vi vil fremme fem grep for å bedre hverdagen for alle renholdere.

ANNEN VIRKSOMHET: Mange ganger er renholderne ansatt i en annen virksomhet enn dem som jobber på arbeidsplassene de rengjør. Med andre ord så har de en annen arbeidsgiver og er ikke invitert på samme julebord eller sommerfest som deg. Foto: NTB scanpix
ANNEN VIRKSOMHET: Mange ganger er renholderne ansatt i en annen virksomhet enn dem som jobber på arbeidsplassene de rengjør. Med andre ord så har de en annen arbeidsgiver og er ikke invitert på samme julebord eller sommerfest som deg. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

I dag markerer fagorganiserte over hele verden den internasjonale kampdagen for renholdere. De bør virkelig bli sett og satt pris på! For å utføre profesjonelt renhold i Norge kreves kunnskap og innsikt. Vaskebøtta og grønnsåpe er ikke lenger nok. Det kreves kunnskap om kjemi, utstyr og bruk av maskiner.

Uten renholdere ville lokalet du jobber i vært helseskadelig og toalettene ubrukelige. Kirurger ville ikke kunne gjort jobben sin og togene ville stanset. Men vet du hva hun eller han som gjør rent på din arbeidsplass heter? Når var det sist du slo av en prat med dem?

Mange renholdere utfører sitt arbeid hos kunder, altså ikke i bedriften de faktisk er ansatt. Med andre ord har de en annen arbeidsgiver og er ikke invitert på samme julebord eller sommerfest som deg. Renholderne er de som holder hjulene i gang mens alle andre ligger og sover.

Renholdere jobber ofte alene og når andre ikke er på jobb. De skal helst være ute av lokalet før dørene åpnes, eller inne etter de lukkes. Kunder og kontoransatte skal helst ikke trenge å forholde seg til at lokalene rengjøres.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer