SVARER PÅ KRITIKK: Tjen Folket.Foto: privat
SVARER PÅ KRITIKK: Tjen Folket.Foto: privatVis mer

Hvem gjør skade?

Tjen Folket svarer på Dagbladets leder.

|||Dagbladet trykket en leder mot Tjen Folket 14 mai. Her kan vi lese: «Tjen Folket har brakt det antirasistiske arbeidet i vanry, og det vil bli vanskelig for organisasjonen å leve videre som den brede folkebevegelsen det en gang var.»

Det er ikke vi, men establishementet representert ved blant annet Dagbladet og broilerne i LNU/tenketanken Manifest som har gått til frontalangrep på SOS Rasisme. Dette angrepet bygger nå helt tydelig på at det skal finnes kommunister i ledelsen i SOS Rasisme.

Vi er uenig i at folk skal kastes fra eller velges til tillitsverv fordi de er kommunister. I bra organisasjoner velges de til tillitsverv som arbeider hardt og bra for det som er organisasjonenes formål. På 50-tallet så sloss Dagbladet mot den anti-kommunistiske kampanjen leda av Håkon Lie. Sånn burde det fortsatt være, Dagbladet burde heller ha undersøkt hvor dette presset har oppstått, i stedenfor å kaste seg over telefonene for å trakkasere folk til å fortelle om forhold som ikke har noe med antirasisme å gjøre.

Vi i Tjen Folket er klar over at mange mennesker i dette landet er mot rasisme, det er utmerka. Vi ønsker ikke å ha noe form for monopol på å være mot rasisme, tvert imot. Derfor arbeider vi på dette og andre områder sammen med folk som vi ikke er enige med om alt.

Tjen Folkets blotte eksistens er for noen en enorm provokasjon, det er tydelig irriterende at ikke alle har kasta over bord de nødvendige tankene. At de i blodtåka tyr til løgner spredd av nazister i et forsøk på å indirekte ramme Tjen Folket gjennom et angrep på SOS Rasisme er ynkelig. At Dagbladet gjør seg til talerør for denne kampanjen sier mye om Dagbladets manglende forståelse av eget samfunnsansvar.