Hvem gjør skade?

Tjen Folket svarer på Dagbladets leder.

SVARER PÅ KRITIKK: Tjen Folket.Foto: privat
SVARER PÅ KRITIKK: Tjen Folket.Foto: privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||Dagbladet trykket en leder mot Tjen Folket 14 mai. Her kan vi lese: «Tjen Folket har brakt det antirasistiske arbeidet i vanry, og det vil bli vanskelig for organisasjonen å leve videre som den brede folkebevegelsen det en gang var.»

Det er ikke vi, men establishementet representert ved blant annet Dagbladet og broilerne i LNU/tenketanken Manifest som har gått til frontalangrep på SOS Rasisme. Dette angrepet bygger nå helt tydelig på at det skal finnes kommunister i ledelsen i SOS Rasisme.

Vi er uenig i at folk skal kastes fra eller velges til tillitsverv fordi de er kommunister. I bra organisasjoner velges de til tillitsverv som arbeider hardt og bra for det som er organisasjonenes formål. På 50-tallet så sloss Dagbladet mot den anti-kommunistiske kampanjen leda av Håkon Lie. Sånn burde det fortsatt være, Dagbladet burde heller ha undersøkt hvor dette presset har oppstått, i stedenfor å kaste seg over telefonene for å trakkasere folk til å fortelle om forhold som ikke har noe med antirasisme å gjøre.

Vi i Tjen Folket er klar over at mange mennesker i dette landet er mot rasisme, det er utmerka. Vi ønsker ikke å ha noe form for monopol på å være mot rasisme, tvert imot. Derfor arbeider vi på dette og andre områder sammen med folk som vi ikke er enige med om alt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer