Hvem gjorde «I Love Rock 'N' Roll» kjent første gang?

Nå kommer hun til Norge.

TIL NORGE: Musiker Joan Jett har flere store hits på rullebladet, og til sommeren kommer hun til Norge sammen med The Blackhearts. Foto: Scanpix.
TIL NORGE: Musiker Joan Jett har flere store hits på rullebladet, og til sommeren kommer hun til Norge sammen med The Blackhearts. Foto: Scanpix.Vis mer

Joan Jett (51), best kjent som frontfigur i det legendariske rockebandet The Runaways, besøker Norge til sommeren.

Jett, som i det siste har fått mye omtale gjennom kinofilmen om The Runaways der hun spilles av Twilight-stjerna Kristen Stewart, inntar Sentrum Scene sammen med bandet The Blackhearts 7. juni.

- Det var en kjempesuksess da Joan Jett varmet opp for Green Day på Ullevål Stadion i fjor, så vi ble veldig glad for å høre at kommer tilbake til Europa,  sier arrangør Peer Osmundsvaag i Atomic Agency i en pressemelding.

Satte inn annonse Etter suksessen med det Runaways på 70-tallet forsøkte Jett seg som soloartist.

Det gikk ikke like bra, og Jett valgte derfor å annonsere i L.A. Weekly etter «tre gode menn».

Som resultat av annonsen fikk hun med seg en tidligere punkeren Gary Ryan på bass, Eric Ambel på gitar og Danny  O'Brien på trommer.

Allsang Gjennom Jetts lange karriere har hun hatt flere store hits som blant andre «I Love Rock 'N' Roll», «Bad Reputation», «I Hate Myself For Loving You» og «Crimson and Clove».

«I Love Rock 'N' Roll» ble skrevet av Alan Merrill og Jake Hooker, men ble ikke skikkelig berømt før Joan Jett og the Blackhearts gjorde sin coverversjon.

- Jeg tør nesten påstå at alle mennesker har hørt en av Joan Jetts låter, og jeg tipper det blir høy allsang-faktor og skikkelig rocketrøkk på Sentrum Scene, sier Osmundsvaag.

The Blackhearts har tidligere vært ute på flere store turneer med blant annet Aerosmith og The Police.