Hvem har rett på Gamer.no-navnet?

Domenestrid om spillnettstedet.

Hvem har rett på Gamer.no-navnet?
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Etter bruddet med Edda Digital tidligere i år ble det i går klart at spillnettstedet Gamer.no har innledet samarbeid med Mediehuset Digital, som eies av A-pressen.

I dag skriver Journalisten.no at Edda Digital mener at Gamer.no ikke har rett til å ta navnet på spillnettstedet til en ny aktør uten videre.

- Vi bestrider at de har rettighetene til navnet. Dette er en sak vi er i tett dialog om, slik at vi kan gjøre opp samarbeidet hvor vi eide 50 prosent. Det er ikke avgjort ennå og vi er i kontakt med advokater, sier administrerende direktør Terje Haug i Edda Digital til Journalisten.no.

- Sjokkert
Etter bruddet med Edda Digital var Gamer.no nede i få dager, før spillnettstedet igjen var oppe og gikk under sitt gamle navn. Svært mange av nettstedets tidligere lesere ble med på flyttelasset.

Administrerende direktør Erland Bakke i Mediehuset Digital mener på sin side at de nå har rettighetene til selskapet. Haug bestrider dette, og sier at Gamer og Mediehuset Digital må ha skriftlig samtykke fra dem om de vil bruke domenenavnet inntil partene har kommet til en enighet.

- Vårt samarbeid må oppløses og partene må bli enige om hvordan dette skal drives videre først. Derfor ble vi sjokkert når noen nå har valgt å bruke domenenavnet videre. Dette eier vi en halvdel av, sier Haug til Journalisten.no.

- Kun drift
Tor-Steinar Nastad Tangedal, redaktør og eier av Gamer.no, mener de har sitt på det tørre når de nå har inngått samarbeid med Mediehuset Digital:

- Samarbeidsavtalen som Gamer.no hadde med Edda Media har aldri inkludert eierrettigheter til domenet. Avtalen har kun regulert driften av nettstedet. Domenet kjøpte jeg i 2000 og det tilhører meg personlig. Edda Media har aldri eid domenet, og det fremgår også tydelig i salgsdokumenter i forbindelse med salget av Hardware Online AS til Orkla Media (senere omdøpt Edda Media) i 2006, sier Nastad Tangedal til Dagbladet.no.

Nastad Tangedal forteller at han er i dialog med Edda Digital, og regner med at saken vil løse seg innen kort tid. I mellomtiden er han fornøyd med det nye samarbeidet, der Mediehuset Digital vil ta over driften og bestyre kostnader og inntekter.

- Det er gull verdt for Gamer.no at Mediehuset Digital nå går inn som aktiv samarbeidspartner. De har kompetansen og midlene som trengs for å utnytte det enorme potensiale som ligger der, og løfte Gamer.no til nye høyder. Dette er det beste som kunne skjedd Gamer.no, de ansatte og leserne.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer