Hvem har skrevet dette?

Glitrende, grusomt og politisk ukorrekt.

PSEUDONYM: Forfatteren C. Carfagnas identitet er ikke kjent. Illustrasjonsfoto:SIV JOHANNE SEGLEM
PSEUDONYM: Forfatteren C. Carfagnas identitet er ikke kjent. Illustrasjonsfoto:SIV JOHANNE SEGLEM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| BOK: Denne virtuose boka er utgitt under pseudonym. Det er befriende i en tid der vi martres av Knausgårds realityshow. Den 50 år gamle jusprofessoren Marko Luca har tre barn med sin kone Siri. Han treffer den unge studenten Zoe, og de to innleder et forhold på hans kontor. Der skryter spradebassen av alle kvinnene han har nedlagt, og harselerer over den lengtende kona si som han ikke vil ligge med.

Mens unge Zoe blir oppslukt av ham og undergangstemningen på kontoret: Tørkepapirer som flyter rundt fordi han ikke vil ha sædflekker på sofaen og samtaler som blir «en skyttergravskrig mellom det modnende skolelyset og den halvgamle professoren».

Selvforelsket narrUtroskap er et hett tema i samtidslitteraturen, og tematisk er ikke dette en original bok. Men den grusomme psykologiske framstillingen av trekantforholdet gjør boka til en knockout i sin politisk ukorrekte kynisme. Marko Luca framstilles som en karikatur av «den søreuropeiske mannen»: En notorisk utro selvforelsket narr, som «fant sin begrensning i den nøye planlagte, aldri avbrutte pendlingen mellom sytende kvinner i tjueåra og de triste sukkene i en leilighet der ingen lenger ligger med hverandre».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer