Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- «Hvem i helvete er Beck?»

Full forvirring på Twitter etter Grammy-utdelingen.

VET IKKE HVEM BECK ER: Etter at artisten Beck stakk av med tre priser under nattes Grammy-utdeling, hersker det full forvirring på Twitter rundt hvem artisten er. Foto: John Shearer/Invision/AP
VET IKKE HVEM BECK ER: Etter at artisten Beck stakk av med tre priser under nattes Grammy-utdeling, hersker det full forvirring på Twitter rundt hvem artisten er. Foto: John Shearer/Invision/AP Vis mer

(Dagbladet): I natt gikk den 57. Grammy-utdelinga av stabelen i Los Angeles. Musikkprisen hyller kommersielle artister og låter fra året som har gått.

Nattens konge ble britiske Sam Smith, som stakk av med hele fire priser. Hakk i hæl lå Beyoncé og Pharrell, med tre priser hver.

Tre priser gikk også til veteranen Beck, som blant annet vant prisen for årets beste album. Han er det derimot ikke like mange som har hørt om, og spørsmål rundt artisten trender nå på Twitter.

At noe trender vil si at såpass mange skriver om temaet på microbloggtjenesten at det havner i boksen som heter «Trender» på nettstedet.

- «Hvem i Jesu navn er Beck?» Amerikanske Beck Hansen (44), født Bek David Campell, ga ut sitt første album i 1993. Det var derimot ikke før han i 1994 ga ut albumet «Mellow Gold» at han fikk internasjonal oppmerksomhet. Singelen «Loser» toppet listene internasjonalt, også i Norge.

I fjor kom albumet «Morning Phases», som Beck vant tre priser for under nattens Grammy. Dette har gått brukere av Twitter hus forbi.


- «Hvem i helvete er Beck?», skriver en bruker.

- «Skal ikke lyve, jeg måtte google hvem Beck er», skriver en annen.

- «Hvem er egentlig Beck?», har en rekke andre brukere skrevet.

Lignende tilstander var det i 2011, da indiebandet Arcade Fire stakk av med prisen for årets beste album.

- «Trist» Ikke alle som bidrar til at «Who is Beck» trender lurer på hvem artisten er. Flere går tar til motmæle rundt flommen av spørsmål om hvem artisten er.- «Jeg synes det er trist å leve i en verden hvor «Hvem er Beck» trender på Twitter», skriver en bruker.

- «Hvem er Beck» trender. Seriøst?! Over 20 år i musikkindustrien og noen av de mest innflytelsesrike albumene noen sinne har han», skriver en annen.

Flere stiller også spørsmålstegn ved om dem som lurer på hvem artisten er, ikke har hørt om søkemotorer.