Hvem kliner i natt?

Det ligger an til flere skandaler under MTV Video Music Awards.

Det ser ut til å bli Jay-Zs store kveld når MTV Video Music Awards avvikles i natt. Rapperen er nominert i hele seks kategorier, én flere enn kjæresten Beyoncé Knowles. Blant artistene som opptrer på MTVs 22. utdeling er Usher, Nelly, J.Lo og P. Diddy.

Men det alle lurer på er selvfølgelig hvem som står for årets skandaler. Det har nemlig vært flust av saftige episoder de siste årene.

Sender forsinket

Aller mest oppstyr ble det i fjor, med det berømte pikekysset - et mesterlig PR-stunt utført av Madonna og Britney Spears.

Sjefen i kanalen, Van Toffler, har imidlertid tatt sine forholdsregler, og sender showet med forsinkelse. Slik kan man få klippet bort artister som måtte finne på å gå for langt over streken.

Van Toffler har tydeligvis lært etter kritikken som oppstod i kjølvannet av Janet Jacksons puppestunt under NBA-showet tidligere i år. Også da var det MTV som stod for produksjonen.

- Vi vil sikre oss litt, men man vet aldri hva artistene kommer til å si eller gjøre. Publikummet vårt forventer uforutsigbar TV fra dette arrangementet, og det skal de få. Det kommer ikke til å endre seg, uansett hva som skjedde under Super Bowl eller fjorårets kyss, sier direktøren ifølge AP.

Skandaler i fleng

Madonna og Britneys kyss er langt fra det eneste fra utdelingen som har skapt overskrifter de seneste årene.

  • Prince avslørte det meste av bakenden med sitt noe spesielle antrekk i 1991.
  • Tidenes nest mest kontroversielle MTV-kyss kom da Lisa Marie Presley og Michael Jackson viste sin kjærlighet under utdelingen i 1994. Medieoppslag i ukene før hadde spekulert i om de to hadde giftet seg for at Jackson skulle slippe unna anklagene om pedofili.
  • I 1999 hadde Lil' Kim årets mest omtalte antrekk - den ene av brystene hang nemlig i fri flyt utenfor kjolen. Det ble ikke mindre snakk etter at Diana Ross tilsynelatende strøk puppen hennes da de delte ut pris sammen.
  • Eminem var i fokus i 2002, da han slo til Robert Smigels komikarakter Triumph the Insult Dog. Senere fornærmet han Moby på det groveste.

    Showet starter i Miami kl. 02.00 norsk tid.

KYSSET: Madonna og Britney klinte til i fjor.
OFFENTLIG KLINING: Michael Jackson og Lisa Marie Presley viste sin «kjærlighet» under utdelingen i -94.
PUPPEGURI: Lil' Kim gledet og forarget med dette antrekket i 1999.
BLOTTING: I juni viste Eminem rumpa under MTV Movie Awards. I natt kan han lage nye skandaler.
LETTKLEDD FAVORITT: Beyoncé Knowles kan sanke fem priser i dag, mens kjæresten Jay-Z kan få seks.