DEBATT

Debatt: Oppdrettsnæringen

Hvem knebler hvem?

Flere medier har påstått at Mattilsynet legger seg paddeflat for kritikk fra oppdrettsnæringen. At vi knebler egne ansatte. Stemmer det?

OVERSKYGGER: Debatten om munnkurv har overskygget den egentlige diskusjonen: Utfordringer i oppdrettsnæringen, skriver artikkelforfatteren. Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix
OVERSKYGGER: Debatten om munnkurv har overskygget den egentlige diskusjonen: Utfordringer i oppdrettsnæringen, skriver artikkelforfatteren. Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Mattilsynet følger «Etiske retningslinjer for statstjenesten», som sier at statsansatte har den samme grunnleggende ytringsfriheten som enhver annen innbygger. Av hensyn til samfunnets behov for innsyn og for å sikre en åpen og informert debatt, er det viktig at statsansatte gis mulighet til å formidle et kritisk og kompetent perspektiv i det offentlige ordskiftet.

Når Klassekampen påstår at vi ilegger ansatte munnkurv, står dette for deres regning. Debatten om munnkurv har overskygget den egentlige diskusjonen: Utfordringer i oppdrettsnæringen.

Bakgrunnen for påstandene om munnkurv er at en av våre dyktige inspektører har snakket om disse utfordringene til sin lokalavis. Anledningen var et foredrag på et lokalt museum. Intervjuet var ikke et forsøk på å slå alarm om oppdrettsnæringen på vegne av Mattilsynet. Lokalavisen refererte ikke til dette som et utspill fra Mattilsynet, slik det kunne forstås da et bransjenettsted brukte sitater derfra.

Vi blir overrasket når næringen angriper en inspektør som peker på utfordringer, framfor å diskutere de faktiske utfordringene. Når en ansatt i Mattilsynet uttaler seg som privatperson, kan noen selvsagt bli usikre på hva vi faktisk mener. Vi skjønner det, selv om vi tror oppdrettsnæringen er klar over hvilke standpunkter Mattilsynet har.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer