Hvem må beskyttes mot Ordet?

Ytringsfrihet er skikkelig farlig: Blir det for mye av den, kan det jo føre til at flere ytrer seg, skriver Shabana Rehman.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TERJE SJØLIE BLE frifunnet i Høyesterett. Folk gråter og bærer seg. Men det er hykleri å sensurere fremmedfrykt og hets mot dem som er annerledes. Det bidrar til usynliggjøring, som er farligere enn alt.

Jødiske debattanter overser ofte at det ikke bare er jøder, men også andre grupper nazitullingenes hatpropaganda retter seg mot. Dessuten: halal-hippiene som nå ønsker å revidere rasismeparagrafen, fortsetter på sitt sedvanlige vis å indoktrinere oss alle. De banker videre med at minoriteter er ei svak gruppe, at Norge er et rasistisk land og egentlig bør alle som mener noe som kan provosere, krenke eller fornærme noen som helst bortsett fra Frp, holde kjeft.

Dermed vil venstresidens og kristenfolkets beskyttende fuglevinge igjen legge seg som et lokk over debatten, og ingenting er skjedd. Alt vil bli som før. Ettersom ingen vil bli identifisert med ei «svak gruppe», vil passiviteten fortsette. Ytringsfriheten blir jo bare brukt av folk det har rent over for eller som jobber som komikere, for de har jo lov til å si «alt». Er dette en demokratisk utvikling å være stolt av?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer