DEBATT

Debatt: Boligpolitikk

Hvem skal få boligdrømmen oppfylt?

Hvordan kan flest mulig får leve uavhengige og gode liv i egen bolig? Løsningen er sannsynligvis å hjelpe dem som trenger det mest, framfor dem som kanskje roper høyest.

ÆRLIG TALT: I nesten alle sakene som skrives om boligprisvekst og renter er målgruppen egentlig de som allerede eier en bolig. Men ærlig talt, der er jo ikke disse som trenger vår hjelp, skriver Monica Mæland. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
ÆRLIG TALT: I nesten alle sakene som skrives om boligprisvekst og renter er målgruppen egentlig de som allerede eier en bolig. Men ærlig talt, der er jo ikke disse som trenger vår hjelp, skriver Monica Mæland. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Det er noe spesielt med boliger i Norge. På TV og i aviser er det daglig nye saker om prisvekst og renter. I nesten alle sakene er målgruppen egentlig de som allerede eier en bolig, ofte i de største byene.

Men ærlig talt – det er jo ikke disse som har behov for vår hjelp.

Boligen er en så viktig del av demokratiet fordi det handler om å gjøre deg uavhengig. Det er hjertet i livet ditt, der du bruker mest tid og der du skaper din egen historie. Denne tryggheten har også så mye å si for barna. Med en utrygg bosituasjon er det ikke så lett å gjøre det godt på skolen.

Derfor er det helt avgjørende at den boligsosiale politikken er til hjelp for dem som trenger det mest.

170.000 personer lever et liv under fattigdomsgrensen. Slik skal vi ikke ha det i landet vårt. Det er disse menneskene jeg tenker på når vi skal videreutvikle og forbedre regjeringens boligpolitikk.

Vi trenger ikke å bry oss like mye om den nyutdannede akademikeren. Ved å spare i noen år og kanskje lempe litt på kravene, vil vedkommende finne en god nok bolig. Vår boligsosiale politikk skal hjelpe de som er helt avhengige av hjelp for å kunne realisere boligdrømmen. De som kanskje aldri har hatt et skikkelig tak over hodet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer