Hvem skal få spille mot denne mannen?

Den utkårede velges på NRK i høst.

(Dagbladet.no): NRK lanserer nå sitt program for høsten.

Først av alt: Tittelen på programmet som overtar Fredrik Skavlans «Først og sist» i NRKs såkalte «gullrekke» på fredager, blir rett og slett «Grosvold» etter programleder Anne Grosvold. 14. september får vi se om hun klarer å fenge tv-seerne like godt som forgjengeren.

Samme kveld får Linn Skåber prøve seg i «Nytt på Nytt» i stedet for Anne-Kat. Hærland som ga seg i vår.

Nok en gang gjøres «Gullrekka» fullstendig med «Beat for Beat» med Ivar Dyrhaug i den lett dansende programlederjobben.

«Singin\' in the Rain»

Noman Mubashir skal lede den nye satsingen «Drømmerollen» på NRK1. Der skal åtte kvinner skal kjempe om hovedrollen i «Singin\' in the Rain» i en oppsetning på Oslo Nye Teater etter nyttår.

Kåre Conradi blir den utkåredes motspiller.

Premiere på programmet blir fredag 5. oktober, hvorpå programmet sendes tirsdager fra og med 9. oktober. Åtte av de ti sendingene i serien blir direktesendte, og både fagdommere og «folket» skal stemme fram den de synes er mest egnet i hovedrollen.

TREKKPLASTER: Kåre Conradi er gulroten åtte jenter skal kjempe om å få spille mot i NRKs nye satsing «Drømmerollen. Foto: FRANK KARLSEN
TREKKPLASTER: Kåre Conradi er gulroten åtte jenter skal kjempe om å få spille mot i NRKs nye satsing «Drømmerollen. Foto: FRANK KARLSEN Vis mer

De åtte som er silt ut til programmet heter Heidi Ruud Ellingsen, Charlotte Øverland, Elisabeth Hamre, Ingeborg Reinaas, Sunniva Egge Sipus, Birgitte (Bibbi) Lund, Anette Lauenborg og Silje Olderdal, og her presenterer NRK dem.

- Jeg har jo sett på Idol og lignende programmer hvor programlederne begynner å grine fordi de blir så følelsesmessig engasjerte, og jeg kommer sikkert til å sitte og grine nede i garderoben sammen med resten av jentene, sier Mubashir til NRK.

Tore på stjernesporet

Som Dagbladet skriver i dag, starter Tore Strømøy sitt nye program «Lyden av lørdag» lørdag 15. september. Her skal han jakte på Norges nye folkelige superstjerne.

Samme dag starter også programmet «Norsk attraksjon». I dette programmet skal Linda Eide lete etter severdigheter som ikke finnes i turistenes håndbøker til Norge.

På NRK2 er utenriksprogrammet Urix tilbake på torsdager, med journalisten og forfatteren Sigrun Slapgard som programleder.

Dagbladet.no kommer tilbake med mer informasjon.

LEDER KONKURRANSEN: Noman Mubashir skal lede programmet der åtte jenter kjemper om å få spille den kvinnelige hovedrollen i «Singin\' in the Rain» på Oslo Nye Teater.
SKAL I ILDEN: Linn Skåber får prøve seg som Anne-Kat. Hærlands arvtaker i «Nytt på nytt» denne høsten»