Hvem skal oppdra mor og far?

Hvordan skal skolen og lærere greie å oppdra barna når det i utgangspunktet ikke er barna det er noe galt med, men foreldrene?

LÆREREN SOM HOVMESTER: «God økonomi og stor tro på individualisme har skapt en foreldregenerasjon som tror livet er en buffé, og hvor lærerne bare er enda en hovmester som skal servere dem», skriver kronikkforfatteren. Foto: Daniel Sannum Lauten
LÆREREN SOM HOVMESTER: «God økonomi og stor tro på individualisme har skapt en foreldregenerasjon som tror livet er en buffé, og hvor lærerne bare er enda en hovmester som skal servere dem», skriver kronikkforfatteren. Foto: Daniel Sannum Lauten Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter å ha hatt barn i den norske skolen i snart tre år, barn i barnehagen og vært vikar, har jeg hørt foreldre si mye rart på foreldremøter. Den norske skolen bruker i dag mye tid og ressurser på å oppdra barn, men hvem skal oppdra foreldrene? Før begynte barn på skolen ferdig oppdradd, nå eier verken foreldre eller barn oppdragelse. Denne kronikken er basert på egne erfaringer og erfaringer til mine venner som har barn i den norske skolen.

Det er høst og man sitter på et foreldremøte. Rektor kommer inn og bruker den første halvtimen på å informere foreldrene om hva som er god skikk. Som for eksempel bursdager: Inviter alle jentene eller guttene i klassen hvis det er ungen din sin bursdag.

«Ingen liker at deres eget barn blir utestengt, så dere foreldre har et ansvar», sier rektor, og fortsetter: «Det er viktig at vi her på skolen lærer barna å ha omsorg og respekt for hverandre, og å ikke overkjøre andre. Der har dere ansvar for å inkludere andres barn.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.