Hvem skal spille Lillian Müller?

Hugh Hefners liv blir film.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Han er kjent for sine mange kvinnehistorier, sin kamp mot puritanske myndigheter og for seksuelle ytringer.

Nå skal livet til den 81 år gamle Playboy-gründeren Hugh Hefner bli film. Regissøren blir Brett Ratner («Rush Hour», «X-Men: The Last Stand»).

- Hef kom fra en puritansk oppdragelse og gjenoppfant seg selv som den seksuelle revolusjonens gudfar, sier Ratner til Variety.

Brøt tabuer

Hefner utdannet seg tidlig innen mediefag og psykologi, med vekt på kjønnsstudier. I 1953 skrapet han sammen 8000 dollar og lanserte Playboy.

Etter at han skilte seg fra sin første kone Mildred i 1959, ble Hefner en selverklært rundbrenner. I løpet av de neste årene skulle han ha forhold til en rekke Playmates, blant dem Donna Michelle, Brande Roderick og norske Lillian Müller.

- Han brukte også magasinet for å fremme ytringsfrihet og borgerrettigheter. Han inviterte James Brown til «Playboy after dark», når svarte artister ikke fikk spille på tv. Han brøt alle mulige tabuer, spesielt når det gjaldt seksualitet, sier Ratner.

- Jeg vil vise alt sammen, fra hans første kamp for sine rettigheter til hans første orgie til slaget på 80-tallet som nesten tok livet av ham.

TIL FILMEN: Hugh Hefner har selv godkjent manuset. Her her han sammen med kjærestene (fra venstre) Holly Madison, Bridget Marquardt og Kendra Wilkinson. Foto: SCANPIX/EPA
TIL FILMEN: Hugh Hefner har selv godkjent manuset. Her her han sammen med kjærestene (fra venstre) Holly Madison, Bridget Marquardt og Kendra Wilkinson. Foto: SCANPIX/EPA Vis mer

Murphy i boks

Hugh Hefner-prosjektet har vært i utvikling i en årrekke. Manusforfatteren Scott Silver ønsket opprinnelig å lage en musikal, mens Oliver Stone har jobbet med flere utkast.

Men det er først nå at Hugh Hefner selv har godkjent et manus. Oliver Stone droppet selv prosjektet for å konsentrere seg om dramaet Jawbraker - om USAs invasjon i Afghanistan.

Eddie Murphy og Chris Rock har takket ja til å være med i filmen, og Ratner håper også på navn som Chris Tucker, Dave Chappelle, Jamie Foxx, Denzel Washington og Sidney Poitier.

Ingen kvinner har altså takket ja ennå. Det er vel likevel trygt å anta at det blir et par av dem i filmen.

PLAYBOY-LEGENDE: Lillian Müller var Playmate of the Year i 1976, og hadde også et forhold til Hefner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer