DEBATT

Giske og varslerne

Hvem skal tilgi Trond Giske?

Tilgivelsen som Arild Kvernmo Pedersen ber om på vegne av Giske – ja, den er det bare varslerne som kan gi ham. Men den muligheten har nok Trond Giske forspilt, dessverre.

METOO: Det er altså ikke først og fremst metoo, men Giskes håndtering som har blitt umulig for svært mange av oss i partiet, skriver innsenderen. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
METOO: Det er altså ikke først og fremst metoo, men Giskes håndtering som har blitt umulig for svært mange av oss i partiet, skriver innsenderen. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Lederen i Verdal Arbeiderparti, Arild Kvernmo Pedersen, mener det er på tide at Trond Giske får tilgivelse. Men han går ikke nærmere inn på hvem denne tilgivelsen bør komme fra.

Da metoo slo inn her hjemme høsten 2017, ble Arbeiderpartiet hardt rammet da det begynte å komme varsler om seksuell trakassering, rettet mot partiets nestleder Trond Giske. Det kom ikke akkurat som noen bombe at nettopp han kom i søkelyset.

I et intervju med Dagsrevyen like før jul 2017 kommenterte Trond Giske for første gang varslingssakene som var kommet mot ham. Det var alvorlige innrømmelser han kom med. Giske fortalte at metoo hadde vært en øyeåpner, at han innså at han hadde handlet i strid med partiets verdier, at han hadde oppført seg dårlig mot kvinner og at dette ofte hadde skjedd i settinger med ubalanse i makt og alder, og mye alkohol.

Samtidig ble jeg lettet der jeg satt foran TV-skjermen. Jeg hørte en politiker som lovte bot og bedring, som forsikret om at han egenhendig skulle rydde opp og møte varslerne med det største alvor. Og han la til at han regnet med at det ville komme flere varsler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer