Hvem slukket lyset?

Joda, de synger vakkert - både sammen og hver for seg. Men forestillingen «Candle In The Wind» tydeliggjør for all verden hvorfor Elton John valgte å skrive låter framfor revyteater.

Gjengen bak denne «forestillingen», som gikk så det suste i Tønsberg i fjor, har laget en merkelig hyllest til spradebassen, glam-kongen, komponisten og entertaineren framfor noen pop-stjerner; Elton John. Mannen som kan få den mest traurige sviske til å klinge som et stykke tapper kunst.

Det er mer enn man kan si om det ambisiøse og altfor lange showet som hyller ham i hovedstaden nå.
Kanskje skyldes det premierenerver, men gårsdagens forestilling led av en nærmest total mangel på utstråling. Godt hjulpet av fem dansere, forsøker de sju vokalistene å bekle Elton Johns klassikere med diverse oppfinnsomme (men langt fra morsomme) kostymer. En skulle anta at et låtmateriale som har preget verdens hitlister gjennom snart 30 år kunne stå på egne ben. Men neida. Her skal det koreograferes med alt fra engelsk konfekt-kostymer («Made In England») til krokodilledrakter («Crocodile Rock»).

De mest befriende delene av showet var når vokalistene framsto alene, som når Cecilia Vennersten sang «Your Song», eller når Anita Hegerland framførte en rørende vakker tolkning av «Sacrifice» med et kandelaber og en ballerina som eneste staffasje.

Nei, Elton John-fans; bruk billettpengene på en flaske god rødvin, finn fram de gamle platene fra hylla og bli hjemme i stedet.

<B>HYLLEST:</B> Elton Johns klassikere drukner i rotete kostymer og overdrevent teater.