DEBATT

Debatt: Statsbudsjettet

Hvem snakker om budsjettet nå?

Som en kynisk PR-student må jeg bare få gratulere Siv Jensen med tidenes avledningsmanøver, for hvem snakker om budsjettet nå lengre?

«POCAHONTAS»: Mange reagerte negativt på at statsråd Siv Jensen stilte i indianerkostyme på Finansdepartementets høstfest nylig. Foto: Instagram
«POCAHONTAS»: Mange reagerte negativt på at statsråd Siv Jensen stilte i indianerkostyme på Finansdepartementets høstfest nylig. Foto: Instagram Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Jeg skal ikke påstå at Siv Jensen er Norges mest kynisk anlagte strateg, men det å dele et bilde av seg selv i et indianerkostyme dagen etter at hun selv la fram landets statsbudsjett har kort sagt vært effektivt.

For aviser og politikere er hver oktober budsjettid. Hele den dagen statsbudsjettet skal legges fram er nøye planlagt av journalister, fra de grytidlig tropper opp utenfor finansministerens hjem for å følge henne hele veien ned til kontoret og så til Stortinget. Dagens hovedperson er da alltid finansministeren. Hun får en hel dag lagt til rette for å fronte hvor fornøyd hun er med budsjettet.

Vi vet det kommer, og det er sunt og bra med en tøff debatt og diskusjoner om budsjettet mellom politikerne. Men de siste fire årene har det ikke vært like sunt for de blåblå at hele høsten fram mot juletider har handlet om budsjettet deres.

Siv Jensen vet dette. Og jeg forstår henne godt. Det kan umulig være noe særlig artig at det du har jobbet med i nesten ett år skal kritiseres og filleristes i flere uker. Da gjelder det å være forberedt. På denne tiden for et år siden diskuterte vi budsjettet, og vi fortsatte med det i ukene og dagene. Men hva er diskusjonen i dag? Jo, hvorvidt det er diskriminerende eller ikke av finansministeren å kle seg ut som Pocahontas på en kostymefest.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer