Hvem tar ansvar?

Da jeg tok et mellomfag, ringte læreren hjem til oss kvelden før eksamen for å oppmuntre og ønske oss lykke til. Hadde noen tenkt tanken engang i dag?

KREVENDE:  Hver femte student sier de har alvorlige psykiske plager. Illustrasjonsfoto: Frank May / NTB Scanpix
KREVENDE: Hver femte student sier de har alvorlige psykiske plager. Illustrasjonsfoto: Frank May / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nylig ble Studentenes helse og trivselsundersøkelse (SHoT 2014) lagt fram. Den viser blant annet at hver femte student sier de har alvorlige psykiske plager og at flere enn en av åtte mestrer ikke studenthverdagen. Forekomsten av symptomer på psykiske problemer er også dobbelt så høy blant studenter som i normalbefolkningen i samme aldersgruppe. Dette er alvorlig.

Helseminister Bent Høie ønsker et lavterskeltilbud i kommunene. Og det er bra\. Men det er ikke så sikkert at det vil hjelpe studentene stort, selv om det kan være til god hjelp for andre.

Mange av oss husker det første møtet med hovedstaden som nybakt student. Det var ikke alltid like lett i 70-årene og er vel neppe blitt lettere? Kravene til unge mennesker ser bare ut for å øke. Og politikerne må også ta sin del av skylden. I dag er det et enormt krav på å prestere faglig (Kunnskapsreformen), være sosialt aktiv og ettertraktet og dessuten ha en perfekt kropp. Daglig møter jeg en studentgruppe hvor mange kunne kommet rett fra catwalken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer