IDEER

Hvem tar gull i poesi i Pyeongchang?

Historien om OL i poesi og hvem er i den norske troppen nå. Her får du en lyrisk oppdatering av verdens viktigste idrett

EN SIRKEL IS: Jan Erik Vold burde forlengst ha representert Norge i alle vinter-OL innenfor poesi. Foto: Lars Eivind Bones.
EN SIRKEL IS: Jan Erik Vold burde forlengst ha representert Norge i alle vinter-OL innenfor poesi. Foto: Lars Eivind Bones. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Når vi tenker på OL, hvem hører ikke i sitt indre stemmen til Jon Herwig Carlsen, idet han lirer av seg et av sine berømte skiskytter-limericks fra kommentatorboksen. Mellom Lillehammer-OL og frem til han gikk av med pensjon i 2012, kom enderimene til Carlsen tett som fra en mitraljøse mellom standplass og liggende. Limerickene er attpåtil samlet i boka Poeski for sportsidioter. Samlingen innkasserte ikke noen Kritikerpris eller Nordisk råds litteraturpris da den utkom, men for mange skigale nordmenn sitter disse uhøytidelige diktene som limt til hukommelsen.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer