DEBATT

Hvem tilslører hva, Hege Storhaug?

Snorre Valen (SV): En vil kunne hevde at HRS selv driver sin helt egen lille form for «taqiyya».

«KONSPIRATORISK»: Stortingsrepresentant Snorre Valen (SV) tar for seg Hege Storhaug og HRS (Human Rights Service) i denne kronikken.  Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
«KONSPIRATORISK»: Stortingsrepresentant Snorre Valen (SV) tar for seg Hege Storhaug og HRS (Human Rights Service) i denne kronikken. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Human Rights Service (HRS) risikerer å ødelegge kampen mot patriarkalske strukturer og kvinneundertrykking i innvandringsmiljøer med sin ukritiske bruk av ekstreme begreper, og sin omfavnelse av konspirasjonsteorier.

Den pågående debatten om HRS, der bl. a. Kjetil Rolness har tatt tenketanken i forsvar, har vist en manglende vilje til å ta for seg HRS? problematiske sider. På den annen side har ikke all kritikk av HRS vært saklig. La det derfor være sagt med en gang: iTromsø-redaktør Stig Jakobsens omtale av HRS i samme åndedrag som Nasjonal Samling, med referanser til hva som skjedde med landssvikere etter krigen, er usaklig, truende og fordummende.

Men det endrer ikke på det faktum at HRS fungerer som formidler av konspiratorisk tankegods. Jeg vil derfor presentere fire eksempler på HRS? problematiske arbeider som viser at HRS ikke er å betrakte som en saklig og seriøs aktør i norsk innvandringsdebatt. Det blir langt, så bær over med meg.

De fire problemene jeg kommer til å skrive om her kommer til uttrykk i tekstene publisert på Rights.no og andre steder. Jeg  vil dokumentere alt med kildehenvisninger, for å unngå forutsigbare anklager om «hets», eller ekstrarunder der gyldigheten i tekstene jeg gjengir trekkes i tvil av HRS' støttespillere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer