Debatt: Valgkamp

Hvem trenger
el-sparkesykler?

Hvis beslutningsvegringen er like stor i andre saker, er det forståelig at mange kanskje lar være å bruke stemmeretten.

NYTTIG?: Er dette nyttig? Unge trenger å bruke bena mest mulig som en motvekt mot all stillesittingen foran ulike skjermer, skriver innsenderen. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
NYTTIG?: Er dette nyttig? Unge trenger å bruke bena mest mulig som en motvekt mot all stillesittingen foran ulike skjermer, skriver innsenderen. Foto: Geir Olsen / NTB scanpixVis mer
Meninger

For å få vite hva lokalpolitikerne I Oslo har tenkt å gjøre med problemene med el-sparkesykler, tok jeg meg en tur til partienes valgboder.

I tillegg til alle personskadene, har oppblomstringen av dette leketøyet blitt et miljøproblem. Sykler ligger strødd over alt.

Da jeg foreslo et forbud, vrei politikerne fra samtlige partier unna så godt de kunne. Det var jo et nyttig framkomstmiddel, var svaret.

Nyttig for hvem? For de eldre, som har dårligere balanse og lengre reaksjonstid? For de yngre, som trenger å bruke bena mest mulig som en motvekt mot all stillesittingen foran ulike skjermer? For den 40-årige kjekkasen med dokumentmappa i den handa og mobilen i den andre?

Alle skulle «se» på problemet, men ingen hadde mot til å forslå et forbud (de kunne jo miste stemmer fra yngre velgere…).

Hvis beslutningsvegringen er like stor i andre saker, er det forståelig at mange kanskje lar være å bruke stemmeretten.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.